Šetnja po Atelijeru Meštrović

2019-03-18

Nisam neki tip koji voli gužve i buku. Osim na koncertu. Htjela bih vam pokazati svoja omiljena mjesta i gdje volim provoditi vrijeme. Atelijer Meštrović je jedno od tih mjesta.
U Zagrebu na adresi Mletačka 8, nalazi se muzej u kojem su izložena djela hrvatskog umjetnika Ivana Meštrovića. Kada ste u šetnji po Gornjem gradu, obavezno navratite.
Uvijek vučem klince sa sobom. I na ovakvim mjestima ljudi jako vole raditi s djecom i to je tako lijepo za vidjeti. Taj dan je baš bilo puno školskih grupa na edukaciji.

Atelijer Meštrović dio je Muzeja Ivana Meštrovića koje čine još Galerija Meštrović (Split), Meštrovićeve Crikvine Kaštilac (Split) i Crkva presvetog otkupitelja (Ružić). Meštrović je bio kipar, arhitekt i pisac, a u Atelijeru Meštrović se mogu naći njegove skulpture. Ivan Meštrović je jedan od najpoznatijih hrvatskih umjetnika, a njegova djela se mogu pronaći na najatraktivnijim hrvatskim lokacijama. Najpoznatija Meštrovićeva djela su “Zdenac života” u Zagrebu, “Spomenik Grgura Ninskog” u Splitu, “Spomenik Marka Marulića” u Splitu, Crkva Presvetog Otkupitelja u Otavicama.

Taj dan sam otišla u šetnju s mojom malom Krofnom. Poveli smo Ines i Milu i okinuli dosta fotki. Koliko smo uspjele dok nismo morale hraniti malce. Matej je taj dan bio u svojim Bumprider kolicima.
Bumprider Connect su inovativna putnička kolica. Dobitnik su prestižne nagrade i laskave titule Kid’s Product u 2018. godini. Na Instagramu je jučer počelo darivanje, i jedan od vas može osvojiti va praktična kolica. S njima smo putovali u Amsterdam i bez problema su stala u pretinac iznad sjedala u avionu. Tako lako ih strpam i u gepek od auta kada sam u žurbi.

Napravila sam dosta fotki taj dan, nadam se da se i vama dopada 🙂


SHARE THIS STORY
COMMENTS
EXPAND
ADD A COMMENT