Novi Selectedd showroom u Ratkajevom prolazu. Pripremila sam za vas jednu predivnu virtualnu šetnju.

2022-03-17

Zavirite u novi Selectedd u Ratkajevom prolazu.

Nakon tjedana i tjedana izolacije s klincima doma, svih mogućih viroza pa i covida po drugi puta, evo me opet u gradu i to kod Selectedd U Ratkajevom. Koliko je divno u tom prostoru.

Kada sam skrenula u Ratkajev, odmah sam skužila izlog. Pravi biser, treba više ovakvih mjesta u našem gradu. A onda sam vidjela i vlasnicu Nives i njezin osmijeh iza stakla.

Stavila sam hrpu fotki na blog, baš da se možete malo opustiti i uživati u gledanju. Prvi Selectedd u Preradovičevoj ulici, otvoren je prije više od dvije godine. Tu pogledajte prvi blog post: Welcome to Selectedd store in Zagreb. Selectedd je omiljena adresa svakog kreativca, dizajna i lijepog življenja.

Pitala sam Nives koja je razlika između prvog i drugog prostora:

Nives: “Ratkajev je manji površinom pa smo još dodatno selektirali ponudu te Selectedd u Ratkajevom čini jedinstveno spoj galerije, knjižare i dizajnerske trgovine. Iako smo i tu ostali vjerni skandinavskim brendovima, u Ratkajevom možete pronaći keramiku Nataše Ninić i Martine Franić i crteže slikarice Nine Atević Murtić. Želja mi je bila da to bude mjesto susreta, razmjene ideja i dojmova ali i mjesto gdje će ući i slučajni prolaznici jer će ih privući naš izlog, sjesti za okrugli stol i uz šalicu kave prolistati najnovije časopise i knjige, isprobati pariški nakit i otići s pomno odabranih poklonom ili predmetom koji će u dom unijeti sklad i profinjenost.”

Uvijek me zadivi kako Nives osmisli prostor, i jako volim njezinu selekciju proizvoda i brendova. Vjerna je ponudi skandinavskih brendova, ali uvodi i neke japanske.

Nives: “Od brendova koje već imamo u webshopu i u trgovini u Preradovićevoj, tu su danski brendovi Frama, Moebe, potom švedski Sjöstrand i Transparent, pa australski Huskee, britanski Ilex Studio te pomno odabrani izbor knjiga vrhunskih izdavača poput Phaidona i Gestaltena na temu arhitekture, dizajna, interijera, putovanja, gastronomije i slow lifestylea, kao i prošireni izbor časopisa koji pokrivaju navedene teme. Uz već izvrsno primljene časopise, koji imaju svoju stalnu publiku poput Kinfolka, Cereala, New Era magazina, Ark Journala, Drifta i Milk Decorationa, proširujemo izbor časopisa te ćemo držati Milk Magazine, OpenHouse, Storied, Handverk te u budućnosti i Apartamento, Antother i mnoštvo drugih” podsjeća te dodaje kako selekciju novih brendova čini pak velik izbor printeva crteža Ronana Bouroulleca i Nathalie du Pasquer, koji se mogu kupiti s okvirom ili bez, potom skandinavski brendovi New Works i Stuff Design, Humdakin, ali i nekoliko japanskih brendova kao što su Hibi, Traveler’s Notebook, časopis Storied koji se bavi japanskom kulturom kroz pregled gradova te korejski brend Slow Pharmacy. U ponudu smo dodali Konfekt i It’s a Passion thing časopise.”

Ovo je još jedan lijepi blog post iz Selectedda iz Preradovićeve: Coffee at Selectedd.

Uživajte!


Tu večer kada sam htjela staviti slike na blog, pala je letjelica u moj kvart. Toliko sam se prepala da mi je trebalo vrijeme da se smirim i sjednem opet pred ekran. Uživanje u lijepim interijerima je divan način opuštanja. Potrudite se pronaći što vas veseli jer nam to svima treba u ovim vremenima.

SHARE THIS STORY
COMMENTS
EXPAND
ADD A COMMENT