Restaurant Bouche in Paris

2023-02-25

Ovaj predivan prostor je nekada bio kebab shop. I to je bilo prije nego li su Angela Kong i Antoine Bernardin uzeli prostor u svoje ruke i transformirali ga u ovaj chic restoran u živahnoj četvrti 11 pariškog arondismana. Zavirite u predivan Bouch restoran. Odmah zapišite i adresu: 85 Rue Jean-Pierre Timbaud, 75011 Paris.

Dizajn interijera potpisuje Atelier Leymarie Gourdon.
Atelier Deux-Cé potpisuje grafički dizajn.
Ove predivne fotografije napravio je BCDF studio.

Za menu je zadužen Florent Peineau. Jelovnik im se mijenja svakih petnaest dana jer osim poštovanja godišnjih doba žele se zabaviti u kuhinji, dati kreativnosti na volju. Za vrijeme traženja lokala koji bi postao njihov restoran, vlasnici su tražili mjesto na kojemu mogu krenuti od nule i jako je važno bilo da je okupan prirodnim svjetlom. Za inspiraciju su imali sirova, minimalistička mjesta u Berlinu koja vole, brojni projekti s Wabi-Sabi estetikom i meksička arhitektura u kojoj nema prepreka između unutarnjeg i vanjskog. Za svoj identitet željeli su boje koje će biti protuteža neutralnoj paleti restorana. I to je Atelier Deux-Cé napravio odlično! Ja sam oduševljena njihovim grafičkim identitetom. Surađivali su s nekoliko keramičara: Lucie Faucon, Léa Baldassari and Marion Graux. Kupili su predivnu Muller Van Severen lampu za stražnju prostoriju. Kupili su vintage stolce na Selency-u, te su uklopili i Dejter & Marie Michielssen (za Serax) drvene stolce kao dio dekora u interijeru. Ma predivno!

Uvijek volim znati i veličinu prostora, pa evo, interijer ima 120 m2.

“We attach a lot of importance to details: the place, staff outfits, the dishes, the music. When we go to restaurants, we’re very aware of the environment.”

SHARE THIS STORY
COMMENTS
EXPAND
ADD A COMMENT