Start Paket

2020-09-07

Toliko puta sam prošla kroz ovu temu, ali nikada ne dosadi.

Kada sam prije desetak godina postala mama i krenula u transformaciju svoga doma, nisam imala Start paket pri ruci. Sada vidim kako bi bilo dobro da jesam, sve bi bilo puno jednostavnije.

Nadam se da ću vam kroz ovu priču moći pokazati i zašto. Kako se kroz taj paket možete okrenuti zdravijim alternativama. To je jako pozitivna promjena i apsolutno najbolja investicija za zdravlje moje obitelji.

Uvijek se vraćam tom paketu, do sada sam ga naručila već 3 puta. Jer svaki put kada mi ponestanu ulja koja su dio paketa, naručim opet, jer to je najisplativija opcija.

Dakle Start paket sadrži eterična ulja i difuzor te je osmišljen za sve ljude koji žele uvesti eterična ulja u svoj dom, koji se žele rješavati kemikalija i okrenuti prirodnijem načinu života.

Taj paket je pomno dizajniran i osmišljen. U njemu se nalaze ulja koja zadovoljavaju sve potrebe jedne obitelji. Ja ću vas provesti kroz sve njih i pokazati način na koji ih možete najbolje iskoristiti.

Što se tiče paketa, on je najisplativija opcija, jer kada biste otišli u neki dućan u kojemu se prodaju eterična ulja i difuzori i kada bi odabrali solidan difuzor i uz to set od 12 visokokvalitetnih eteričnih ulja, platili biste više, a ne biste dobili istu kvalitetu jer kvaliteta je nešto sto se mjeri uloženom količinom rada i truda uz sam proizvod.

Niti jedna druga ulja na tržištu se ne mogu mjeriti kvalitetom. YL je na tržištu preko 25 godina i kontinuirano drži standard i stoji na mjestu broj jedan kao proizvođač eteričnih ulja.

Morate razmišljati o kvaliteti eteričnih ulja ako ste ih odlučili uvesti u vas dom, jer to nisu samo lijepi mirisi.

Eterična ulja su puno više od toga. To su hlapljive supstance koje se dobivaju iz različitih dijelova biljaka koje su pune aktivnih komponenata koje stupaju u interakciju sa stanicama u našem tijelu i tako podržavaju naše zdravlje.

Zato je važno da nema u njima sintetičkih dodataka, da nema kemikalija i da nisu prerazrijeđena.

I ako ste ikada koristili neka druga eterična ulja, a ja jesam, osjetit ćete razliku. Stvarno je velika razlika kada se toliko truda i rada ulaže u kvalitetu te jedne bočice. Koriste se metode koje se ne koriste nigdje drugdje, pazi se na integritet što se tiče zemlje u koju se sije sjeme, do samog sjemena, do obrade tla do berbe, proizvodnje, destiliranja, pakiranja i distribucije – to su sve faktori koji značajno utječu na kvalitetu YL ulja.

Kada dobijete vaš paket, možete sasvim biti sigurni da ste dobili paket koji je vrhunske terapeutske kvalitete i da će se pokazati učinkovit u svim segmentima.
Tako da evo, za sve vas koji čekate vaš paket, jako sam uzbuđena jer znam kakav je to osjećaj. A za vas koji ga imate ali niste još na ti sa njim – mislim da će vam ovo biti jako korisno, a vi koji razmišljate o kupnji Start paketa, vjerujem da će vas ovo potaknuti da pokrenete taj prvi korak.

Kada naručite svoj paket, dobijete jednu veliku lijepu kutiju koju vam GLS dostavi na kućni prag. U njoj se nalazi i neki promotivni materijal – jedan do dva letka, jedan katalog proizvoda gdje možete vidjeti cijeli spektar YL proizvoda jer YL osim eteričnih ulja proizvodi i veliki broj proizvoda za održavanje kućanstva, za osobnu njegu, prehrambeni proizvodi, za njegu djece itd.

Dobiti ćete i knjižicu YL stil života gdje možete pročitati više o kompaniji, o načinu proizvodnje, vidjeti sve naše partnerske farme, DIY recepte i opisane načine na koje možete koristiti ulja.

Ako te dio moje zajednice, uvijek ćete dobiti i pdf vodič za početnike sa sigurnosnim smjernicama za korištenje, te ćete postati član naših edukacijskih grupa i dobiti mene kao svoga mentora, i svu moguću podršku kako biste naučili kako na siguran i jednostavan način koristiti eterična ulja u svome domu.

Osim toga, dobiti ćete i kutiju s difuzorom kojega ste izabrali. U ponudi imamo 4 različita difuzora kada su Start paketi u pitanju:

Desert mist – prekrasan difuzor koji izgleda poput pustinjske svjetiljke.

Zatim imamo Dewdrop – minimalističkog dizajna te se uklapa u svaki dom. Jako ga volim jer je lako prenosiv i kid friendly. Ništa neće biti ako padne koji puta, djeca ga sruše, sve smo to već prošli. Oba difuzora su fenomenalni sto se tiče njihove jačine i funkcionalnosti.

Imamo i lanternu (od metala i stakla), tamno sive boje je. Njezinu kutiju vidite na ovim fotografijama, jer sam ju zadnju kupila. Predivna je i krasi naš novi kutak na balkonu.

Te Ariju – to je naš difuzor od javorovog drva i stakla. Stariji model je bio od bambusa. Difuzor ima daljinski upravljač i spa glazbu – difuzor koji pretvara cijeli dom u spa oazu – ali je i najskuplja opcija zato što je difuzor sam po sebi wow.

Arija je ukras našeg dnevnog dijela i u pogonu je nekoliko puta dnevno. Nekoliko puta sam vam pisala o njoj i imam zaseban highlight baš o Start paketu s Arijom.

Ja sam krenula sa Dewdropom. I od srca ga svima preporučam. Desert mist je prekrasan ako se uklapa u vaš stil. Dewdrop je univerzalno najbolji difuzor.

Naši difuzori su napravljeni od medicinske plastike i presvučeni su zaštitnim slojem tako da ne stupaju u interakciju s eteričnim uljima. Imaju garanciju godinu dana tak da ako dođe do nekih problema to će se bez problema riješiti.

Moj savjet je da koristite difuzor s destiliranom vodom, osim ako ste sigurni da voda koju koristite nema toliko kamenca zato što se kamenac može nakupljati u oscilatu – metalni dio i time sprječavati njegov optimalan rad.

Difuzor je vrlo jednostavan stroj. Ima dvije “kapice”. Prvo otvorite jednu pa drugu te vidite unutrašnjost difuzora. Ovaj metalni ring se zove oscilator. To je pločica koja razlaže molekule eteričnih ulja na manje čestice, odnosno atome. YL difuzori su ujedno i atomizeri.

Difuzor punite do crvene crte/oznake – možete prvo kapati ulja pa vodu, ili vodu pa ulja, tu sada nema nekih posebnih pravila.

Nakon što nakapate vodu i ulja, vratite poklopac. Tada sa strane potražite ova dva gumba – jedan je za paljenje. Difuzor se odmah pali tako da radi na najjače i tako može raditi do 5h u komadu.

Nakon toga kada kliknete može raditi 8h, radi na slabijem programu, kada kliknete još jedanput stavljate ga na intermitentni mod, radi jednu minutu, pa se gasi jednu minutu….

I tako može raditi do 10h.

Također na tim gumbićima možete mijenjati i svjetla. Imate nekoliko boja za opciju ali i titranje svjetla koje podsjeća na plamen. Isto tako, difuzor može raditi i bez svjetla. Gasi se sam kada ostaje bez vode.

Ako želite da radi samo 1h, samo stavite manje vode.

1- 2 mjesečno bi bilo dobro temeljito ga očistiti.

Ali bilo bi dobro nakon korištenja, posuši ga, a ne da u njemu stoji voda. Ako vam voda ostane, svakako je bacite i za sljedeće korištenje stavite novu!

Ulja koristimo u difuzoru ali i na koži. Naši difuzori nisu pravi ovlaživači zraka, ne ide u njih vode koliko i u prave ovlaživače. Ali se u manjim prostorijama svakako osjeti.

Odlični su za pročišćivanje zraka – ako u njima imate kvalitetna eterična ulja. Možete ih koristiti i bez ulja, ako samo želite malo ovlažiti zrak. To je nešto što po meni treba imati svako kućanstvo.

Drago mi je da se popularizira. I ako pričate s nekim tko ima doma difuzor i da ga redovito koristi, reći će vam da pozitivno utječe na naše psihofizičko zdravlje.

Pozitivno utječe na nas i vodi ka nekim pozitivnim promjenama.

Difuzori mogu biti različiti, a što se tiče ulja, to je drugi paket koji dolazi u vašoj kutiji – on je za sve isti!

Dolazi upakiran u lijepoj kutiji. Na coveru kutije možete vidjeti polje lavande u Moni, Utah. To je prva farma YL i od tamo je kompanija i nastala. Na stražnjoj strani možete vidjeti što se sve nalazi unutra.

Maknete taj cover i vidjet ćete kutiju koja na sebi ima Seed to Seel logo – to je YL znak kvalitete. Na prvom katu se nalazi 10 ulja, ispod se nalaze još dva eterična ulja i neke druge stvari o kojima ćemo kasnije.

Ono što prvo zamijetite je koliko ta kutija divno miriši. Na prvu je jako ugodno i svi ljudi u tome uživaju.

U Start paketu imamo 12 eteričnih ulja.

Pojedinačno ulje je dobiveno od jedne biljke.

Sinergije su specifično

formirane mješavine raznih eteričnih ulja kako bi se dobio blend koji je namijenjen za podršku određenom organskom sustavu našeg organizma.

Kada tek dobijete ovu kutiju, otvorite svaku bočicu, pomirišite ali radite mali razmak između.

Čisto da osjetite koji mirisi najviše odgovaraju vašem tijelu.

Vaše tijelo će vam najbolje reći.

Miris koji vam se najviše dopadne, njega prvo stavite u difuzor.

A ostalo će doći s vremenom.

Thieves – najpopularniji blend po kojemu je cijela linija proizvoda dobila ime.
Radi se o mješavini koja u sebi sadrži jako potentna eterična ulja kao sto su klinčić, cimet, ružmarin i slično.
Ljudima na prvu najviše miriši kao božićno jutro. Posebno kada se pomiješa s narančom.
Odličan je za podršku imunološkom sustavu.
Možete ga koristiti u difuzoru nekoliko puta tjedno, nemojte baš svaki dan! Možete ga koristiti i na koži. Ali o tome ćemo malo kasnije.
Thieves je favorit cijele obitelji i nešto bez čega ne ostajemo i ne odvajamo se pa čak i preko ljeta. Koristimo ga sada iz velike bočice. Već je u upotrebi jer pripremamo naš imunološki sustav za jesenski period.

Drugi blend zove se R.C.
On je mješavina nekoliko vrsta eukaliptusa i osmišljen je za podršku našem dišnom sustavu.
Dakle kada se nalazite u situaciju, vi ili vaš član obitelji, kada iz bilo kojeg razloga trebate podršku dišnom sustavu, R.C. je ulje za kojim ćete posegnuti. Staviti ćete ga difuzor samog ili u kombinaciji s lavandom.
Osim u difuzoru, koristite ga i na koži.
Razrijedite ga s baznim uljem i utrljajte na područje prsa, lopatica, sinusa i time ćete dati podršku vašem dišnom sustavu.
On ima pročišćavajući i energetičan miris zbog čega ga možete staviti i u svoj difuzor ujutro kada ćete htjeti samo malo prodisati i razbuditi se.
To je također jedan od mojih favorita koristim ga i na djeci.
Savjetuje se oprez kod korištenja na djeci mlađoj od 2 godine zbog mentola koji se nalazi u eukaliptusu jer taj miris može biti preintenzivan za djecu. Tako da obavezno ga razrijedite.
Možete dati djeci da pomirišu bočicu te promatrajte njihovu reakciju. Ako dođe do zakašljavanja to je znak da je preintenzivno i bolje ga ne koristiti za to dijete.
Svakako treba paziti!

Sljedeći blend koji ću vam pokazati je blend Purification.
To je blend koji u sebi sadrži čajevac i još neka druga ulja. Ima jako osvježavajući i ugodan miris. Za njime ćete posegnuti nakon kuhanja, kada čistite, kada baš poželite dobro pročistiti zrak jer je on poznat da čisti zrak od apsolutno svega.
I to je jedna od stvari koje volim kod eteričnih ulja!
Danas mi je nezamislivo da kada počistim po stanu, kada radim neko veće ili manje čišćenje – uvijek moram upaliti difuzor i staviti u njega Purification i eventualno dodati kap limuna.
On stvarno stvara osjećaj nevjerovane svježine u prostoru, miriše fenomenalno i podiže energiju, razbuđuje i odličan je za uklanjanje neugodnih mirisa.
A ono što je fenomenalno, jer u sebi ima čajevac, da ga možete koristiti za njegu problematične kože.
Možete si napraviti serum koji ćete koristiti na licu ili možete tretirati samo jedan dio na koži – to se zove spot tretman za problematičnim regijama kože.
Potiče zdrav izgled kože.

Digize – blend eteričnih ulja koji je osmišljen za podršku probavnom sustavu.
I to je jedini miris is Start paketa koji se meni ne dopada,. Mislim da je tako većini ljudi, iako sam upoznala dosta osoba kojima ovo miriši kao čokolada.
Ja ga nisam nikada koristila u difuzoru, i ne morate sva ulja koristiti u difuzoru ali ovo je blend s kojim većina ljudima ima onaj wow moment s eteričnim uljima zato što je stvarno fenomenalan. 
Dakle kada god imate bilo kakvu potrebu za podršku probavnom sustavu zbog bilo čega, obavezno posegnite za ovom bočicom! Stavite par kapi na dlan ruke, dodajte malo baznog ulja i samo umasirajte na određeni dio trbuha gdje je potrebna podrška. Ja uvijek masiram u smjeru kazaljke na satu, tako su me učili, a to je i smjer u kojemu ide probava.
Vjerujte mi da ćete se oduševiti jer je ova mješavina odlična. Ne miriši dobro, nećete ga stavljati u difuzor, ali ćete ga uvijek nositi sa sobom.
Digize je spas!

Panaway je blend odnosno sinergija koju u zadnjih par dana baš dosta koristim, nekoliko puta dnevno – zato što sam počela vježbati nakon 2.5 tjedna pauze.
Panaway je jedino ulje koje se baš ne koristi u difuzoru. Zato što u sebi ima jako potentna eterična ulja kao što je eterično ulje zimzelena. On ima jako intenzivan miris i visoku koncentraciju konstituenata koji mogu nadraživati naš dišni sustav.
Panaway ćete zato koristiti na koži i iskusit ćete najbolju moguću masažu. Ako ste u ljekarni kupili deep relief ili bilo kakav gel za umorne i bolne mišiće koji hladi, Panaway je prirodna varijanta tome. Kada otvorite bočicu Panawaya imat ćete osjećaj da mirišite tu bočicu gela, razrijedit ćete ga u baznom ulju i on je fenomenalan za masažu nakon bilo kakve tjelovježbe ili kada god imate osjećaj da se vaši mišići zglobovi moraju baš dobro opustiti.
To je to! Savršen je i on je isto jedan od blendova s kojim ljudi imaju taj wow moment.

I zadnji blend koji se nalazi u Start paketu je Stress Away – moj omiljeni, nalazi se u skoro svakom mom parfemu i on je uz Lavandu ulje koje sam prvo stavila u difuzor kada mi je stigao Start paket.
Vjerujem da ste za njega svi čuli jer je baš jako popularan. Mi ga zovemo i godišnjim odmorom u bočici jer stvarno miris podsjeća na plaže, prirodu i ljeto. U sebi ima limetu i tekući ekstrakt vanilije zbog čega kažemo da u sebi ima bazno ulje, a to je zapravo tekući ekstrakt vanilije. Miriši predivno!
To je blend za emocionalnu podršku.
Ako ste se ikada pitali kako eterična ulja mogu utjecati na naše emocije, razmislite malo o mirisima općenito. Sigurno ste barem jednom doživjeli da vas neki miris podsjeća na nešto ili nekoga.
To je zato što naš olfaktorni sustav koji započinje sa stanicama u našem nosu je usko povezan s olfaktornim traktom i jednom regijom u našem mozgu koja se zove limbički sustav. U limbičkom sustavu se nalazi jezgra i neuroni koji su odgovorni za naše emocionalne odgovore, za naše emocije, za naše emotivno pamćenje i korištenjem eteričnih ulja na dnevnoj bazi mi potičemo aktivnost te regije i tih neurona i tako eterična ulja mogu utjecati na to kakav emocionalne odgovore mi proizvodimo. Ali i na našu emotivnu memoriju.

Tako mene miris Gentle baby blenda podsjeća na moga Tomu jer ga najviše koristim na njegovoj koži.
Kretanje u prvi razred, škola i obaveze nose sa sobom i hrpu novih emocija. Večernja rutina i masaža svakako pomažu za opuštanje. A u krevet treba leći opušten.

Stress away je jedan od onih blendova koje kada krenete koristiti na dnevnoj bazi, primijetiti ćete i osjetiti da jako pozitivno utječe na raspoloženje.
Stress away možete koristiti u difuzoru, ja ga tako najčešće koristim s lavandom. To je moja prva kombinacija koju sam stavila u difuzor.
Stress away i naranča je moja omiljena kombinacija parfema, uvijek pri ruci. Tu istu kombinaciju možete staviti i u difuzor, happy blend 🙂

Odličan je i s limunom, pepermintom, tamjanom, s toliko drugih ulja i sinergija.
Nedavno sam otkrila još jedan odličnu kombinaciju koju koristim kao parfem, i naravno da je Stress away u toj kombinaciji.

Kad pričamo o difuzor blendovima, nema nekih pravila. Neće pogriješiti, ne morate slijediti neki točan recept što vam je netko rekao, nego možete eksperimentirati na način koji vama najviše odgovara.
I s vremenom, kada se vaše tijelo navikne, dogodit će vam se to da ćete ujutro doći do svoje police s uljima i razmisliti kako se ja danas osjećam?
Ako sam umorna i treba mi malo energije, stavit ću u difuzor limun i pepermint. Iako ja tu kombinaciju znam staviti i kada imam noćnu smjenu, da me razbistri dok radim, a klinci spavaju.
U kombinaciju limuna i peperminta, za dobro jutro, probajte ubaciti i kap R.C.-a. Osluškujući svoje potrebe, pomažemo si eteričnim uljima na dnevnoj bazi.
Tako da Stress away možete koristiti u difuzoru koliko god želite.

U vašem Start paketu dobiti ćete jedan mali nastavak.
To je Aroma Glide roller fitment koji možete staviti na bočicu Stress Awaya.
Možete staviti na bilo koju, ali Stress Away jedini u Start paketu ima bazno ulje u sebi, odnosno ekstrakt vanilije koji djeluje kao bazno ulje zbog čega ga nije potrebno razrjeđivati na koži kod odraslih osoba.
Isto tako možete staviti roller fitment na neku drugu bočicu u kojoj ste stavili malo eteričnog ulja i ostatak napunili nekim baznim uljem poput bademovog.Tako dobijete svoj parfem.
Namažite ga na vrat, zapešća – bilo gdje bi inače stavili parfem.

Pripazite preko ljetnih mjeseci da se ne mažete Stress Awayom prije direktnog izlaganja suncu jer on u sebi ima citruse koji mogu biti fotosenzitivni i uzrokovati reakciju na koži.
I općenito prije nego li koristite neko ulje na koži, obavezno napravite patch test – stavite malo ulja na kožu i pričekajte malo da vidite hoće li doći do reakcije.
Iako su eterična ulja prirodna, potpuno prirodna, ona nisu prirodna nama kao ljudima jer mi nismo biljke. Tako da mi stavljamo na sebe nešto što je biljnog porijekla i može na koži izazvati reakciju. Toga moramo biti svjesni i oprezni.

To je bilo 6 sinergija, mješavina iz Start paketa, sada ćemo proći kroz 6 pojedinačnih ulja.

Lavanda vam je svima poznata, kraljica ulja. Ako ste prije probali lavande od drugih proizvođača vjerujte mi da kada prvi puta otvorite ovu bočicu lavande, znat ćete da je ovo nešto skroz drugačije. Lavanda od Young Livinga miriši predivno. Mi svoje lavande proizvodimo u Utahu (farma s naslovne slike kutije Start paketa) ili u Provansi. Farma u Provansi je također otvorena za javnost, možete je ići posjetiti, predivna je.

Lavanda je jedno od onih ulja koje možete koristiti za bilo što. I kada pričam s većinom ljudi kojima je došao Start paket doma i pitam što su prvo stavili u difuzor, većina kaže da su probali lavandu. Najvjerojatnije iz razloga jer im je to ulje najpoznatije pa se osjećaju sigurno.
U difuzoru je možete staviti samu, možete je miješati s tamjanom, narančom. limunom, stress away, R.C. – sve kombinacije dolaze u obzir.
Lavanda je super za podršku dišnom sustavu, za mišiće, kosti, kožu i za kosu. Možete je dodati u svoj šampon za kosu, kap u kremu za lice, u sve DIY proizvode. Možete je koristiti na toliko načina.

Features & Benefits
Promotes feelings of calm and fights occasional nervous tension
Has balancing properties that calm the mind and body
Cleanses and soothes minor skin irritations
Can be soothing to the skin after a day in the sun
Reduces the appearance of blemishes
Supports aging skin
Includes the naturally occurring constituents linalyl acetate, linalool, and ocimene

Tamjan – često ljude buni taj naziv, na engleskom se tamjan kaže Frankincense.
Ovaj tamjan ne miriši kao paljena smola tamjana, nešto s čime je dosta nas upoznato, posebno ako idete u crkvu.
Ali tamjan je nevjerovano dragocjena biljka.
To eterično ulje ima toliko svojstava i na toliko načina se može koristiti da je jedno od onih bez kojih nikada nećete htjeti biti.

Tamjan je u difuzoru jako opuštajući, prizemljujući – posebno ako ga koristite s lavandom i copaibom u večernjim satima.
Savršen je za kožu, većina skupih krema ima tamjan kao sastojak, pogotovo anti aging kreme.
To ulje je idealno za napraviti svoj prvi serum – pokazat ću vam kasnije kako to možete napraviti.
Stvarno je fenomenalan.
Nekim ljudima možda miris ne sjedne na prvu, ali meni je savršen, nemojte odustati od njega. Probajte ga staviti s lavandom, pa s kapi naranče, kap limuna i pričekajte da vam se svidi jer kada se to dogodi nećete moći bez njega. Čudesan je.

Features & Benefits
Has a sweet, honey-like, and woody fragrance
Has a stimulating aroma
Promotes the appearance of healthy-looking skin
Reduces the appearance of uneven skin tones
Promotes feelings of relaxation and tranquility

Limun je jedno jako svestrano ulje i najbolji prirodni odmašćivač i ulje za čišćenje kojem nema ravnog.
Ako doma imate neko posuđe ili bilo što u stanu što niste nikad uspjeli oprati, kapnite par kapi limuna i to će biti to.
Ako čistite staklenku i ostane vam ljepljiva etiketa, samo kapnite par kapi limuna, malo protrljajte i sve će nestati.
Limun je stvarno čudesan. Možete ga koristiti za napraviti svoj prvi univerzalni čistač. To ću vam isto pokazati!

Naravno, možete ga koristiti u difuzoru. On je jako bogat antioksidansima.
Antioksidansi su tvari koje našem tijelu pomažu da se bori protiv slobodnih radikala koji nastaju kao nusprodukt metabolizma. A nakupljanje slobodnih radikala dovodi do kroničnog umora i oksidativnog stresa, tako da mi moramo unositi antioksidanse u svoje tijelo, kroz hranu i sve s čime dolazimo u kontakt. A eterično ulje limuna nam može pomoći u tome.

Limun je odličan u difuzoru u kombinaciji s Purificationom, lavandom, pepermintom, a odličan je i sa Thievsom. Malo se poigrajte i probajte ga u različitim difuzor kombinacijama. Osobito ujutro i kroz dan kada se želite razbuditi.

Features & Benefits
Keep Lemon on hand for its clean, energizing, and invigorating aroma.
Diffuse it to create a more focused environment.
Use its aroma to create an uplifting atmosphere.
Add Lemon to skin care products to help reduce the appearance of aging.
Use it to help remove adhesives.

Copaiba – jako posebno ulje koje se dobiva direktnog ekstrakcijom iz drveta Copaibe.
Copaiba je inače ulje pojačivač jer ima ta neka svojstva uz pomoć koji se veže za aktivne konstituente drugih ulja kada se zajedno sa njima miješa. I tako pojačava njihova svojstva.
Samo po sebi ima jako balzamičan miris. Dakle kada ga prvi puta otvorite, imate osjećaj da nema neki miris, odnosno jako je blag. A to je super jer ga možete dodati u bilo koji difuzor blend kada želite pojačati svojstva drugih eteričnih ulja.

Super je za djecu, jako je kid friendy ulje. Možete ga staviti u difuzor kada najmlađi članovi obitelji idu spavati u kombinaciji s lavandom i tamjanom. Fenomenalno je za njegu kože, osobito one problematične – i kod djece i kod odraslih! Možete je dodati u DIY body butter, u serum za lice, u ulje za tijelo, u bilo koji proizvod koji ćete raditi sami. Copaiba je baš fenomenalna za kožu!

Features & Benefits
Provides a calming aroma
Can be diffused to create a warm, inviting environment
Reduces the appearance of blemishes
Can be massaged into fatigued areas after activity
Includes the naturally occurring constituent beta-caryophyllene
Can be applied to skin to promote the appearance of a youthful, radiant glow

Pepermint – eterično ulje paprene metvice.
Pepermint je jedno od onih ulja s kojima je također potreban oprez kada su u pitanju djeca mlađa od dvije godine jer je on bogat jednim konstituentom koji se zove mentol. A on može imati preintenzivan miris za male i nerazvijene dišne sustave.
Tako da se ne preporučuje da ga stavljate u većim količinama u difuzor, da redovito provjetravate prostorije i možda je najbolje da ga izbjegavate koristiti kada su u pitanju djeca mlađa od dvije godine.
Ja sam veliki fan peperminta iako sam bila jako skeptična za to ulje. Pogledajte live baš na tu temu. Dobiti ćete i puno ideja za korištenje.

Redovito ga koristim kroz dan, jako volim njegov miris ujutro. Cijeli stan dobije svježinu. Iako ga često stavim i navečer u difuzor jer znam raditi do kasno u noć. Koristim ga i na koži. Imam baš tu bočicu iz Start paketa koju sam gotovo potrošila, napunila sam ga s baznim uljem i stavila roller fitment.
Možete zasebno naručiti i paket od 10 roller fitmenta. Posebno je ugodan sada preko ljeta na koži jer ima efekt hlađenja.
S pepermintom možete napraviti opuštajuću kupku za stopala. Iako, možete preko dana, ako ste u poslu i gužvi, malo zastati i umasirati ulje direktno u stopala ili namazati rollerom. Ima osjećaj hlađenja na koži i svježine. Fenomenalan je!

Taj miris kao da vas razbistri, ako ste pod nekim stresom, nakapajte malo na dlan i samo duboko dišite.
Možete ga koristiti i na koži. Idealan je za dubinski peeling za tijelo, za maske za kosu, odličan je za vlasište. Možete ga koristiti na puno različitih načina.
U difuzoru je odličan s lavandom, pa s lavandom i limunom, sa stress awayjem i sa thievsom.

Naranča – ulje s bijelom etiketom. Zašto bijela etiketa?
Young living ima jednu cijelu liniju eteričnih ulja koja se zovu plus ulja ili ulja iz vitality linije. Ta ulja su odobrena od strane FDA kao i od strane europskih nadležnih institucija za oralnu konzumaciju.
Eterična ulja se mogu konzumirati oralno. Postoji nekoliko aromaterapeutskih škola u svijetu, i neki od njih preporučuju oralnu konzumaciju, a neki ne.
U svakom slučaju, oralna konzumacija eteričnih ulja bi se morala provoditi uz pomoć biljnih kapsula i uvijek uz preporuku stručnjaka.
Ja ih osobno ne konzumiram oralno jer smatram da se uz pomoć difuzora i primjenom na koži, mogu iskusiti sve dobrobiti ulja i da nema potrebe unositi ih oralno. Posebno ako imate osjetljiviji probavni sustav zato što su ona stvarno jako potentan i jako koncentrirana, jer unošenjem jedne takve supstance bez zaštite možemo napraviti štetu.
Ono što većina ljudi radi s uljima iz plus linije, da ih koristi kao dodatak jelima, što je puno puno blaži način oralne konzumacije. Jer kada vi stavite samo 1 kap u cijeli kolač, onda to nije koncentracija koja može izazvati neke negativne učinke.

Jako volim naranču. To je ulje koje potiče dobro raspoloženje.
Volim je koristiti cijeli dan, u kombinaciji s lavandom, tamjanom – to je ulje koje ćete staviti u difuzor kada vam dolazi netko doma i želite napraviti dobru atmosferu. Ono se svidi svima, pa čak i ljudima koji ne vole mirise.
Posebno volim naranču u rolleru sa Stress away, to je moj prvi uljni i omiljeni uljni parfem. Ali osim u rolleru, to mi je jedna od najdražih kombinacija iz Start paketa za difuzor blend.
Super je za dječicu, kada se igraju u sobi ili idu spavati. Klinci jako vole taj miris. Mene Toma zna tražiti naranču kada osjeti taj miris po sobi.

Što sve dobijete u Start Paketu?

U paketu dobijete:
Odabrani difuzor (Dewdrop, Desert mist, Aria, Lanterna)
12 vrhunskih eteričnih ulja
2 vrećice Ningxia napitka od goji bobica za podršku imunitetu
10 malih bočica za uzorke (ako poželite s nekim podijeliti ulja)
1 roller nastavak kojeg odmah možete staviti na Stress away i koristiti topikalno.

SHARE THIS STORY
COMMENTS
EXPAND
ADD A COMMENT