Weekend getaway to Lika

2021-01-17

U prosincu smo proveli 4 dana u predivnoj Lici. Druženje s prijateljima i boravak u prirodi. Mogu ovako svaki tjedan. Smješteni smo bili u Velebit Lodge. Ono što je nama i odgovaralo da nismo u nekom većem mjestu, da nema gužve, i da smo odmah u prirodi. Klinci su se mogli slobodno šetati okolo kuće. U neposrednoj blizini kuće može se posjetiti most i mlin u Lovincu, prošetati do crkvice na brdašcu Cvituša. Na tom brdašcu je i krasno sanjkalište kada padne snijeg koji smo toliko priželjkivali. U blizini je Zir, osamljeno brdo sa stjenovitim vrhom u sredini Ličkog polja. Kada sam gledala s Malog Alana prema Ličkom polju, podsjetilo me na scenu iz Munjevitog Jurića i priči o autocesti. Zatim Vrilo mudrosti u Svetom Roku, te prekrasan pogled na Malom Alanu i pogled na more s Tulovih greda.

Dane smo ispunili šetnjama, dobrom hranom, druženjima i smijehom. Svakom je potreban bijeg od svakodnevice pa iako na par dana, kako bi ispunio dušu s novim crticama, uspomenama i zanimljivim lokacijama koje zovu na povratak.

Fotografija Ivona Bezmalinović.

I ono što vam svima želim u Novoj godini i svakoj nakon ove je napisano u ovoj poruci.

Uvijek je idealno vrijeme za reset, a posebno na početku nove godine.
Pravo je vrijeme da udahnete i razmislite kamo želite ići. Granice ne postoje, postave ih ljudi sami. U svojim glavama. Samo uvijek idite naprijed srcem, uključite razum i hrabro.
Sve što ste naučili do sada, iskoristite za vaš rast i razvoj. Zato sagledajte u miru što ste to naučili do sada i koji su to vaši prioriteti? Kamo želite ići i što želite postići.
Jaka je moć vizualizacije. Ali to nitko ne može napraviti umjesto vas. Zapišite sve. Nacrtajte.
Svaki novi dan je velika sreća, zahvalite se za sve što najviše volite svaki ali baš svaki dan. Njegujte ono bitno.
Svako jutro je i mogućnost za novi početak. Zaželite, vizualizirajte i krenite.
Vi sami stvarate svoje sretne dane, zato pružite ljubav i okružite se ljubavlju. Stvorite svoju stvarnost, radite sve kako osjećate da treba. Njegujte intuiciju.
Nemojte se bojati novoga, naučite novo, uvijek uzmite najteži zadatak prvi. Stvorite zdrave navike, ne samo u hrani, razmišljajte zdravo, njegujte vaš duh ali i vaše tijelo.
Vježbajte, dišite.
Najsretnija ću biti ako sve to naučim i svoje klince i najveća želja mi je da odrastaju u ljubavi i smijehu.
Brinite o prirodi, živite s njom i naučite to vaše klince. Usporite, povežite se sami sa sobom. Teško je to postići ako ste stalno u stresu.
Brinite o drugima, pokazali smo da to znamo. Ali brinimo i o nama samima. To prvo. Jer se tek tada možete i brinuti za ostale.
Poštujte druge i njihove izbore, nemojte komentirati, uputite osmijeh.
Toliko je stresa oko nas, ali bit će ga uvijek. Pronađite mir u sebi, vježbajte, može se to.
Želim vam svima ljubavi, zdravlja, mira, hrabrosti i neka vam se ostvare svi snovi. Neka naši klinci odrastaju u kreativnom, zdravom i nasmijanom svijetu.

SHARE THIS STORY
COMMENTS
EXPAND
ADD A COMMENT