Kanjon Kamačnik, Gorski Kotar

2020-11-08

Lili and her boys in woodland dreams

Kanjon Kamačnik, sa svojom netaknutom prirodnom ljepotom, ubraja se u najzelenija i najbajkovitija izletišta u Hrvatskoj. Na svega sat vremena od Zagreba, nalazi se ova divota na planetu Zemlji.

Kanjon Kamačnik nalazi se u jednom od najljepših dijelova Gorskog kotara, a polazna točka za ovaj izlet jest mjesto Vrbovsko. Po prvi puta sam bila tu, i oduševio nas je taj mali grad. Kažu da je staza nezahtjevan, i da mogu doći klinci svih uzrasta. Ja se tu ne bih složila. Ako imate manje dijete kao što je naš Krofna, ovo je jako jako teško. A tako je bilo i drugim roditeljima. Rješenje je da je dijete u nosiljci na leđima. Međutim mi smo čitali komentare online i zeznuli se. Nismo ga mogli ispustiti iz ruke, zemlja je bila jako skliska, dvoje ljudi se teško mimoiđe, rukohvat je samo na mostićima.
Za starije klince je ovo super, ali za mlađe ne. Preporuka je isto da ne idete u dane vikenda. Bila je ogromna gužva. Mi smo se snašli tako da uvijek kada je prema nama išla povorka ljudi, nismo čekali susret, nego bi stali sa strane i čekali. To nije problem jer je priroda toliko divna, uživancija je gledati.

Dakle početak staze je kod bistroa Kamačnik. Ulaz je 20kn po osobi. Do samog izvor je potrebno maksimalno sat i pol laganog hoda. Međutim mi to nismo uspjeli s Matejom. Nije nas smetalo, bilo nam je predivno i pamtit ćemo ovaj izlet.
Voda je toliko bistra, nebo i zelenilo se reflektira u njoj, boje su san. Bio je sunčani dan i nevjerovano lijepo. Ostavili smo magloviti Zagreb iza nas.

Uživajte u fotkama. Okinula sam ih svega par komada. Vratit ćemo se tu opet, ali sljedeći put biramo neki radni dan.

SHARE THIS STORY
COMMENTS
EXPAND
ADD A COMMENT