Čarolija cvjetnih gredica

2022-06-29

Toliko je ljepote u vrtu. Ove fotografije su nastale prije dosta vremena, ne mogu se sjetiti točno kada. Ali bio je vikend i zaletila sam se do svoje prijateljice Irene @ourlovelystories. Malo smijeha, razgovora i šetnje po njezinom vrtu. Tada su još bili radovi na njihovoj kući i mene je baš nasmijalo kako je ona posadila vrt po svuda oko kuće, pa strojevi i radnici nisu imali jednostavan pristup objektu za radove.
Malo inspiracije i ljubavi za bolji dan. A nama osim krčenja terena, nacrta, geodeta, spajanja priključaka, isto dolazi na red i planiranje vrta. Što ćemo saditi u kojem dijelu. A zatim i postavljanja ograde, jer na parceli imamo dosta životinja koje dolaze iz šume.
Ako i nemate parcelu, napravite mali vrt na balkonu, na prozoru. Vrtlarenje liječi tijelo i dušu. Prirodno je boraviti u prirodi, na zemlji. Zato se ovome i toliko veselim. Ne samo ja, svi mi doma. Meditacija među biljkama, ispod sunca.

The glory of gardening: hands in the dirt, head in the sun, heart with nature. To nurture a garden is to feed not just on the body, but the soul.

SHARE THIS STORY
COMMENTS
EXPAND
ADD A COMMENT