Wake up to see the world

2019-01-18

S velikim veseljem sam vam pokazala novi kutak za Mateja u našoj spavaćoj sobi. Taj blog post sam napravila tako brzo, u sobi je bio polumrak. Ali je jako dobro vidjeti kako se boje zidova, u ovom slučaju tapeta, mijenjaju ovisno o svjetlu. Ponekada snimim fotografiju u nekom polumraku, a vi znate prokomentirati da sam promijenila boju zida 🙂

Sve što radim doma, radim s toliko ljubavi. Nadam se da će klinci to kužiti kada jednoga dana odrastu i pogledaju fotke. Nadam se da je Mateju lijepo kada otvori oči i pogleda oko sebe.


Wake up to see the world.Neki dan mi je na druženje navratila draga Sanja Jagatić. Vjerujem da ste upoznati sa Sanjinom estetikom i predivnim radom. Sanja, Matej i ja smo se taj dan dobro zabavili i napravili krasne fotografije. Volim vidjeti kako drugi vide interijer koji stiliziram.

Lunilou


Today, with Lunilou, all parents have the opportunity to provide their children with a pure, beautiful, chemical-free childhood.

Taj dan je Matej nosio robicu brenda Lunilou. Materijal je divan pod prstima, nježan za bebinu kožu, a robica je jako, jako lijepa.
Bodiji su izrađeni od 100% -tnog organskog pamuka iz Portugala s GOTS certifikatom. Kapice i romper su izrađeni od vlakana bambusa.
Vreća za spavanje, gaza i dekica su izrađene od organskog pamuka, način tkanja je muslin i zato imaju takvu crinkled teksturu – nakon prvog pranja to još ljepše izgleda.

Jako su mi važne tkanine koje kupujem za svoje klince. Uglavnom nam je sve od robice i posteljine od pamuka, lana i bambusa. Mislim da ću morati uskoro otvoriti vrata naše komode i sve vam to pokazati 🙂

Pogledajte fotke Mateja u robici Lunilou brenda koje je napravila Sanja. Ja ću se rastopiti. Mali Krofna je presladak.


Books are a uniquely portable magic.Emilie Buchwald, poznata spisateljica dječjih knjiga, rekla je da djeca postaju čitačima sjedeći u krilu svojih roditelja.

Kada je Toma bio mali, jako sam se trudila čitati mu knjige i zainteresirati ga za čitanje. Išlo nam je dosta teško. Sve je nekako krenulo kada sam napravila policu za knjige. Na toj polici su knjige okrenute prema naprijed i mogao je gledati naslovnice. Od tada je svako malo uzimao knjigu s police i tražio me da mu čitam. Znam da je Matej još premaleni za to, ali jako se umiri kada čuje da čitam Tomi. I vidi se da uživa u tome. Možda su mu poznati glasovi i radnje dok je još bio u trbuhu, a možda mu se samo dopada slušati nas. A sigurno osjeti i mir.

Teško nam je svima pronaći vremena za čitati knjige djeci. Ali pokušajte, dovoljno je samo 15 minuta čitanja naglas. Dokazano je da pomaže cjelokupnom razvoju djeteta. Nije bitno vrijeme dana. Bitno je da je blizu vas, u zagrljaju ili krilu.

Od kada je navršio godinu dana, Toma ima iskaznicu za knjižnicu. Jako voli ići tamo. A sada je vrijeme da i Matej dobije svoju. Tada se članarina plaćala, sada je besplatna. Iskoristite to!

Prva godina života

Kada se dijete rodi njegov je mozak razvijen samo 25%, a ostatak se razvija tijekom prve godine života. Mem Fox, australska dječja spisateljica i pedagoginja, smatra kako je to presudno vrijeme u djetetovom životu kada su čitanje naglas i jednostavan razgovor od iznimne važnosti za razvoj mozga i jezičnih vještina.

Skandinavci koriste tapete kako bi istakli ljepotu nekoga zida, dali dekorativan detalj prostoriji. Od kuhinje, hodnika, spavaće sobe, a viđala sam ih i u špajzama. Da i tamo! Nemojte misliti da je ovo povratak tapeta u modu 🙂 One su uvijek tu i bile. Stavljala sam dosta stanova s tapetama na blog pod kategoriju home tour, vjerujem da su mnogi primjetili.

What is the most beautiful sound in the world?
The sound of a baby laughing.Faded Passion wallpaper

Odabrala sam model Faded Passion koja je nastala u suradnji s poznatim dječjim brendom Miniwilla. Tapete su jako kvalitetne, pogledajte što se sve nudi kod Sandberg Wallpaper.

Prije samog postavljanja tapeta, potrebno je pripremiti sobu u kojoj se postavljaju, napraviti dovoljno prostora. Morate imati ili stol ili neku drugu veću površinu na kojoj čete moći nanositi ljepilo na tapetu. Prije toga ih morate razrezati na trake, organizirati redoslijed lijepljenja, da vam se ne pobrka, jer ništa od slike na zidu 🙂 Potrebno je pripremiti i zid, pokrpati rupe, eventualno prebojati i očistiti prašinu. Morate imati vremena i biti organizirani. Moj muž je taj dan imao pune ruke posla. Jako je spretan, pa nije imao problema, ali to je svejedno trajalo punih šest sati.


Loving touches & special moments

Because I love you baby

Pažljivo biram kozmetiku i što ću koristiti za svoje klince. ALMA Babycare je kozmetika s bio certifikatom. Ovo su jedni od proizvoda koje jako volimo. Sve što koristim za klince, koristim i jaKada je Matej dobre volje, ako uspijem pogoditi kupanje i hranjenje u pravi trenutak, ostane nam vremena za masažu. Obično krenem od nogica, pa nastavim s trbuhom, rukama i leđima ako stignem. Imam nekoliko ulja koja volimo. Kada on zaspi, namažem i sebe.

Kada je tek došao iz rodilišta, uglavnom je bio u Sleepyhead gnijezdu. Spavao je s nama u krevetu i tako sam bila sigurna da je on ok između nas dvoje. Nakon carskog reza, teško je nositi dijete, spuštati i dizati ga iz krevetića. Ovo nam je bilo odlično rješenje. Danas je prevelik za njega, ali ga koristimo za igru i nosimo ga po stanu kada ja moram obaviti kućanske poslove. Tako je uvijek blizu mene, na sigurnome.

Darivanje

Sanja i ja smo zajedno s Lunilou pripremile jedno lijepo darivanje. Krećemo večeras u 20 sati na Instagramu.
Poklon je divan divan! Jedan sretnik će osvojiti podbradak i gazicu u bojama chai tea (oker) i iced latte (beige), te vreću za spavanje u boji koju odabere i veličini koja odgovara bebi (70cm, 90cm ili 110cm).

oh boy I love you so

Baldahin i jastuci BeeBee Design. Kaylula krevetić iz Mali Zakladi. Jastuk u obliku slova M, Dreamoholic. Dekica Fauna Garbo and friends. Clam music toy Konges Sloejd. Tapete Sandberg wallpaper Faded Passion. Odjeća, cipelice, vreća za spavanje, podbradak, dekica od muslina Lunilou.

Fotografija: Sanja Jagatić

SHARE THIS STORY
COMMENTS
EXPAND
ADD A COMMENT