Novi kutak za Mateja

2019-01-07

Raste beba, raste kimba.

Matej će uskoro 6 mjeseci. Iako je već davno bio spreman za veći krevetić, nije bilo nekoga smisla jer je po cijele dane dojio. Ja sam toliko umorna da nisam imala snage dizati ga i spuštati iz krevetića. Spavao je sa mnom, a muž na kauču. Ponavlja se ista priča kao i s Tomom 🙂

Dogovorili smo s pedijatricom da ćemo krenuti s dohranom kada navrši pet mjeseci i jesmo. Čak i malo prije. Nismo nudili nikakav preveliki raspon namirnica jer ipak mislim da je to malo rano, nego tipa rižine pahuljice s izdojenim mlijekom, te još svega nekoliko namirnica. Idemo polako. I on je to odlično prihvatio iz prve, opet je počeo dobivati na težini, zadovoljan je. Svaki puta kada prođe kroz kuhinju ili netko drugi jede, on počne mljackati. To je jedan od znakova da je beba spremna. Kako je sit, bolje i spava. Pa smo odlučili pokušati vratiti ga u njegovu lijepu kinbu. Sve smo ovo prošli i s Tomom i znam da ne treba ništa forsirati. Toma je do godinu i pol očajno spavao, a nakon toga nikada bolje. Po 12 do 14 u komadu bez dnevnog spavanja. Ali je bio sit prije spavanja, znao je pojesti i 4 kašice, i ukinuli smo dnevno spavanje. Matej je za sve to još premali, ali pomalo dolazimo k tome. Primijetila sam kako je zadovoljan i bolje spava, pa ajmo probati.

Sve vas jako zanima što je to na zidu. U suradnji sa Sandberg Wallpaper dobili smo najljepši zid ikada. Odabrali smo tapetu Faded Passion koja je nastala u suradnji s poznatim dječjim brendom Miniwilla.

Iako sam se jako dvoumila da li uzeti neku iz kolekcije Kubel kids, mislim da sam baš pogodila. Ova tapeta će ostati tu i neko vrijeme kada Matej možda pređe braci u sobu. Pa sam i o tome vodila računa.

Tapete su jako kvalitetne. Nije nikakav problem nanijeti ljepilo na njih. Dobro ga upiju i lako se postave. Iako vam za postavljanje treba vremena, morate biti organizirani i strpljivi. Pogotovo kada je rezultat ovakva slika na zidu. Moj muž je jako spretan i trebalo mu je nekih šest sati.

Krevetić je Babyhood KAYLULA iz dućana Mali Zakladi. Raste zajedno s vašom bebom. To je komad namještaja koji će dugo biti u stanu.

Baldahin je moj omiljeni Beebee design. Zelena dekica je Garbo and friends, a music toy je Konges Sloejd.

Dekica je stavljena preko ruba kreveta samo dok sam ja u prostoriji pored Mateja, inače dok spava, nema ništa u blizini. Zategnuta plahta, bez jastuka i igračaka, pokriven prozračnom dekicom od prirodnog materijala. Ponekad stavimo knjige ispod madraca da ga nakosimo pod 45 stupnjeva. To smo često radili dok je još bio baš mali, ili kada je prehlađen. Vrlo važno je ne nakrcavati krevetiće s bespotrebnim stvarima zbog sigurnosti. To možete staviti kao ukras dok bebe nema ili kada je dijete malo veće od godine dana, iako ja ne bi niti tada. Dugo sam Tomi sve to micala kada je išao spavati. Do sada mi niti jedan nije htio spavati u vreći za spavanje. Iako čitam da je preporuka ili vreća ili prozračna dekica. Ako se beba prekrije preko lica, da može disati. U Amsterdamu sam razgovarala s vlasnicom Archive dućana baš o tome i sigurnosti beba. Kod njih se bebe prekrivaju dekicama od vune i pamuka. Ipak je kod njih hladnije.

Fotkice su nastale danas na brzaka, da odgovorim na sva vaša pitanja. Kutak još nije gotov. Nedostaje mi vješalica, mjesto za kozmetiku i još par sitnica. Možda ćemo mijenjati i rasvjetu 🙂 wuhu muž je oduševljen količinom ideja.

Uskoro slijedi više fotkica i jedna lijepa nagradna igra.

SHARE THIS STORY
COMMENTS
EXPAND
ADD A COMMENT