Matejev carobni kutak

Naš mali Matej će još malo pa četiri mjeseca. U petak se po prvi puta okrenuo s leđa na trbuh. Jako je dugačak. Pedijatrica nam je u srijedu na cijepljenju rekla da moramo samo malo vježbati s njime jer je velik. I eto, bez vježbe, frajer se okrenuo sam.
Sada dolazi period kada on više ne može biti na ovoj prematalici. Uskoro će ovaj kutak dobiti novi izgled. Mislim da ćemo konačno proširiti kinbu i sklopiti prematalicu.
Pa dok je kutak još uvijek ovakav, da napravimo kratku turu i pokažemo od kuda je što.
Kinba Babyhood Kaylula Sova je iz dućana Mali zakladi. Predivan krevetić za bebe koji raste zajedno s njima. Toliko kvalitetan proizvod. Pripremam blog post samo o njemu. Dolazi u nekoliko varijanti, bijeli i boje drveta, kombiniran s prozirnim dijelovima kao Matejev ili s kompletnom ogradicom od drveta. Mi smo odabrali ovu kako bismo mogli gledati bebolinca s kreveta.
Predivan mobil iznad Mateja su napravile zlatne ruke BeeBee design. U kinbi su i dvije zvijezde jastuk istog brenda te zvijezda na štapiću i siva dugačka čarapa. Kvalitetni materijali i toliko precizna izvedba. Trenutno je njihov dućan privremeno zatvoren. Čekamo da se vrate nazad 🙂
Bijele zvjezdice i predivno slovo M sam već predstavila u prethodnom postu, to je djelo drage Mirne i njezine čarolije koju stvara pod brendom Dreamoholic.
Prematalica je zapravo sklopivi blagovaonski stol iz robne kuće IKEA. 

Matej nosi Mia and Mika moccse. Toliko su mekane, predivno mirišu na kožu, krasnih su boja da želim jedne za sebe 🙂

Sleepyhead gnijezdo je jedan od najkorištenijih proizvoda za bebe. U njemu Matej spava, igra se preko dana. Tkanina se toliko dobro održava. O ovom proizvodu dobivam toliko upita da ću isto napraviti zaseban blog post. Pogledajte u kojim sve uzorcima dolazi u dućanu Mali Zakladi.

Robicu uglavnom kupujemo u ZARI, H&M i NEXT.
Milk Magazin je po svuda po stanu. Imam pretplatu i jako me veseli svaki novi broj. Imali ste prilike prelistati ovaj sa slike zajedno sa mnom kroz Instagram stories i jako vam se dopao.

Kozmetika je EUCIRIN, linija za atopijski dermatitis.
Za svoje klince pažljivo biram proizvode. Posebno pazim na kozmetiku.
Toma reagira na kemikalije crvenilom, svrbežom, suhom kožom i to zna trajati po par dana. Jednom smo nakon dječje igraonice imali epizodu od skoro pet dana problema s kožom. Ali takvu da je po cijele dane plakao. Od tada ga ne vodim na mjesta gdje se klincima pušta pjena party, gdje je zmazani tapison na podu, ne koristim omekšivač za robu ali jako pazim na kozmetiku. A to ste sigurno primjetili i na profilu.
Od kada pazimo na takve stvari, problema nema. Te proizvode koristim i sama na svojoj koži i jako mi odgovaraju. Primjetila sam koliko dugo to koristimo, da me jako smetaju kreme s umjetnim mirisima.
Koristimo Eucerin AtopiControl losion za tijelo i Eucerin AtopiControl ulje za pranje.

Svi me pitate za boju na zidu. To sam bojala dosta davno, a u ovom blog postu može pronaći točnu kombinaciju potrebnu za tu nijansu.
Uskoro planiram i zid obnoviti. Nisam još sigurna u kojem ću smjeru ići. Drago mi je da imam ove fotke za uspomenu da klinci mogu gledati kako im je bilo lijepo dok su bili malci.
Neki dan mi je Toma prišao s IKEA katalogom i rekao: mama blago im se, pogledaj kako je njima lijepo! Smijala sam se danima nakon toga. Njemu je sve kod nas doma svakodnevica, ne kuži da većina dječjih soba ne izgleda tako. Zato se potrudite oko uređenja. Malo boje i par lijepih detalja već čine veliku razliku. Kanta boje za ovakav zid košta max 200kn. Zato valjak u ruke i na posao 🙂

Sigurno se pitate što je ovo bijelo okruglo na zid? 🙂 E, to je vaza SERAX Belgium dizajnerice Catherine Lovatt. Ostalo je tamo od kada je tu bio moj radni kutak. Kako je izgledao radni kutak, podsjetite se  na linku: NEW WORKSPACE | ABC PRINT. 

Boja na zidu je moj mali miks: DULUX MOON WAVE 4 i dodati 10 jedinica crne. 

Rastopim se kada vidim tu veselu glavicu kako radoznalo gleda po svuda. Dosta je pisanja, idem leći pored njega u krevet. Koliko mira unese to malo biće.

next post
Bili smo na cijepljenju
U srijedu sam Mateja vodila na cijepljenje. Kako imam starije dijete, znam što se može dogoditi i kakve reakcije mogu biti. Jako je važno imati [...]