In you I see Someone special

2019-01-26


In you I see
Someone Special
You got fire in your eyes
and when you realise
you’ll go further than we’ve ever gone
Just turn it on

Toma ima osam godina


LIFE STORIES


Kada je moj mali Toma prije osam godina stigao na ovaj ludi svijet, došao je dosta ranije. Puno previše ranije. Svi smo bili jako uplašeni i tužni. Hrabri malac se puna tri mjeseca borio za svoj život. Borba je trajala i mjesecima kasnije. Kada će prohodati i da li će prohodati uopće? Da mi je tada netko mogao reći da ne brinem i ne plačem i da će taj dječak rasturiti uvijek sve, ali baš uvijek. Već je s četri godine vozio bicikl i bez problema jurio i preko tri stepenice. Danas na programiranju uči kako da vas krokodil ugrize tri puta za prst kada se približite senzoru. Stalno valja neke fore i jakooo je nježan. Prije pola godine je dobio bracu. Malu Krofnu.

You don’t know what unconditional love is. You may say you do, but if you don’t have a child, you don’t know what that is. But when you experience it, it is the most fulfilling ever

 

Teško je uza sve obaveze pronaći vrijeme za biti zajedno. Trudimo se svaki dan biti s klincima u igri na podu, čitati knjige, razgovarati, biti prisutni.
Djeca trebaju pažnju, naše vrijeme.

Ove fotke su nastale jedne subote prijepodne. U goste nam je došla Senja. Ona nam je napravila već puno lijepih zajedničkih fotki. Sjećate li se priča o trudničkom trbuščiću i Go gentle, week 27? Sve je to fotkala ona. Muž se i ovaj puta izvukao, kao otišao je oprati auto 🙂 Ali on je uvijek tu, pomaže meni s ludim idejama, hrani klince, kuha, jurim s njima po svim mogućim obavezama, nosa Mateja u marami ….

Senja nas je ulovila takvi kakvi jesmo vikendom, klinci sretni i zadovoljni, mama u trenirci raščupana. Hvala ti Senja što nam radiš tako lijepe uspomene. Vrlo često neke od fotografija isprintam i stavim na zid, a uskoro planiram složiti i neke lijepe debele albume.


Children don’t need more things. The best toys a child can have is a parent who gets down on the floor and plays with them.Koliko se Toma promijenio od kada ima bracu. Ima frenda za igru i maženje. Ujutro prije škole mu zna prići i reći kako ne može vjerovati da je braco toliko sladak. Smiješno mi je koliko se Toma trudi oko njega, već ga zna okrenuti s trbuha na leđa i obratno, dodati mu igračke i zabaviti ga. Zna ga nasmijavati i zezati. A Matej je presretan kada vidi Tomu da je stigao iz škole. Smiješno mi je kada ga vidim kako se rola do Playstationa 🙂 Kuži malac sve, a tek mu je šest mjeseci.

Kada je Toma bio mali, kupili smo dosta igračaka, kako mu je koja trebala kroz razvojne faze. Međutim, nakupilo se toga puno previše. Plan mi je dobro sve posortirati i ostaviti samo ono što mu treba. A sve što će Matej koristiti kroz odrastanje, očistiti ću i pospremiti. Jako pazim da su igračke uredno posložene u sobi. Puno puta sam vam pisala o tome. U sobi u kojoj vlada sklad, dijete se bolje koncentrira, kreativno je i smireno.

Stavi pravu stvar na pravo mjesto, i čini to često!

Kutak koji smo napravili u dječjoj sobi ima jako puno mjesta za pospremanje i organiziranje igračaka. U komodi lijevo su stvari za bebu, a u desnom dijelu su autići. Na fotkama se kuže i crne kutije ispod komode. Lako se izvlače. U njima su sortirani legići. Jedna od omiljenih igračaka za malce, ali i za odrasle. Toma najviše voli kada smo svi zajedno, na podu, s legićima po svuda, zezamo se, slažemo i igramo satima. Kada ti obaveze to dozvole, ali se trudimo pronaći što više vremena za takve trenutke.

Autići i LEGO kocke ostat će jako dugo u našem stanu. Možda kada i dečki budu veći. Sada mi je jako važno pripaziti da je sve na svome mjestu, da se može lako i brzo pospremiti, jer kada Matej propuza, morat ćemo jako paziti na sitnice.

Kada malci prohodaju oko godine dana, jako im je fora sakrivati se i zavlačiti negdje. Zato većina roditelja nabavi nekakav šator za igru. Klinci ga koriste jako dugo, fora je kada se igraju sami, kada im dođe ekipa. A neki od njih često i spavaju u šatoru. Toma je spavao dok je bio manji, sada spavaju moja mala nećakinja, a kroz godinu dana bi i Matej mogao 🙂

Ovaj zeko s kojim se Matej igra je zeko kojega je meni tata kupio kada sam bila mala.

Šator koji vidite na fotkama je od brenda Minimals. Cijeli proizvod je izrađen od 100% prirodnog materijala, lako se pospremi u vreću koja dođe s njime, te ga bez problema možete držati u kutu sobe dok se djeca ne igraju. Jako je fora s tim perjem i divnim uzorkom. Ovaj puta ćemo nagraditi jednog sretnog malca s jednim takvim šatorom, perjem i prostirkom. Nagradna igra počinje večeras na Instagramu. Šator koji možete osvojiti je kao ovaj s fotki, samo malo drugačijeg uzorka. Pogledajte na linku.

Minimals Concept Store je novootvoreni dućan u Beogradu. Tamo možete pronaći nešto drugačiji izbor igračaka od onih na koje su navikli – igračke od prirodnih materijala, one koje se čuvaju cijeli život, koje potiču kreativnost i maštu. Uz Minimals šatore, možete pronaći i brendove poput Jabadabado švedskih drvenih igračaka i interijera za dječje sobe, Boxbo gumene obuće iz Francuske, neodoljivih Maileg lutkica iz Danske, zabavnih Way to play staza iz Nizozemske, španjolskih Oli & Carol prirodnih grickalica za bebe, Van Pauline iz Nizozemske, kao i Meri Meri Party detalja za nezaboravne dječje zabave. Ako ste u posjetu gradu, navratite.

Kruna i baldahin Beebee Design, tapete Sandberg Wallpaper, Matejev krevetić Kaylula iz Mali Zakladi, šalica za kavu Sisi, house Of Style, grickalica za zubiće Little Chew, teepee Minimals, poster Little Otja, Miffy lampa, ALMA kozmetika, dudice BIBS.

Najljepše dječje tkanine i jastuci: Aden and Anais iz Mali Zakladi, Beebee design, Garbo and friends, Svijeće Vatovac, Dreamoholic, Siili Home, Fine Little Day.

Love you kid, to the moon and back.

Fotografija Senja Vild.

SHARE THIS STORY
COMMENTS
EXPAND
ADD A COMMENT