How to create an art wall

2021-04-26

S toliko oduševljenja sam slagala ovaj blog post. Stavila sam hrpu slika kao inspiraciju za vaš art wall doma. Art wall/photo wall – zovite ga kako god želite. Ali samo ga napravite, bit ćete jako zadovoljni.

Moji posteri su iz The Poster Club – vrlo često tamo nabavljam postere.
Posteri koje sam koristila u svojoj galeriji su:
LEISE DICH ABRAHAMSEN – CURVES
SOFIA LIND – ME
BY GARMI – VARIANT
FINE LITTLE DAY – READING


Ako se neki sjećaju predivnog G iz Priče o trudničkom trbuščiću, i LouLou Avenue prints iz priče GoGentle. Pogledajte te dvije priče za još inspiracije za vaš art wall.

Uspješno napraviti lijepi art wall nije toliko komplicirano koliko se vama čini. Znam da se dosta vas muči oko toga. Nadam se da će vam ovaj blog post pomoći u tome.
Sve što trebate je priprema, neki jednostavan alat za vizualizaciju i ovaj vodič.


Art wall je izvrstan način prikazivanja umjetnosti i svega što vas inspirira. Sami dio prostorije koji ima ovakav zid, dobiva fokus i posebnu energiju. Uvijek ga možete složiti da se uklopi u baš svaku prostoriju. Da li je to ulazni prostor, radni kutak, blagovaonica, dnevna ili spavaća soba.

Međutim, uistinu je umijeće složiti umjetnički zid koji vizualno postaje jedan komad, a svatko djelo doprinosti konačnoj estetici. Posteri i umjetnička djela su tada pažljivo odabrana i voljena. Važno je pripaziti i na odabir okvira, te kako složiti kompoziciju. Kao što vidite ja sam odabrala okvire u svjetlim tonovima drva, bijeli okvir, a jedan je i u zlatnoj boji.

SAMO STE 4 LAKA KORAKA OD NOVOG UMJETNIČKOG ZIDA.

1 – ISTRAŽIVANJE ISTRAŽIVANJE ISTRAŽIVANJE

Ovo je možda najvažniji korak: Otkrivanje vašeg cjelokupnog stila i teme za vaš umjetnički zid i skiciranje početnog izgleda.

2 – MJERENJE

Poigrajte se s različitim rasporedima i razmislite trebaju li okviri biti poravnati ili obješeni u asimetričnom uzorku. Svakako izmjerite i razmak između umjetničkih ispisa.

3 – KONAČNI ODABIR

Vrijeme je da odaberete i kupite svoje konačne grafike, bilo da je to nekoliko dijelova ili pun umjetnički zid. Ne zaboravite da je izbor okvira jednako važan kao i odabir umjetnosti.

4 – OBJESITE SVOJE POSTERE

Postavite sve uokvirene postere na pod i bacite pogled prije nego li sve postavite na zid. Pripazite da ne ne objesite previsoko.

1 – ISTRAŽIVANJE ISTRAŽIVANJE ISTRAŽIVANJE

Prikupljanje inspiracije prvi je i najvažniji korak u stvaranju umjetničkog zida. Inspiraciju pronalazim na omiljenim blogovima i na Pinterestu. Jako je važno započeti mozganjem različitih paleta boja ili nekom temom. Promišljajući želite li suptilnu boju boje poput rumenila ili je sve neutralno s nježnim linijama i organskim oblicima.

Teme, boje ili različiti stilovi mogu se beskonačno miješati – ali zadržavanje jednog kohezivnog elementa za sve vaše dijelove pomoći će vašem umjetničkom zidu da se elegantno uklopi.

Ključni alat za to je sastavljanje moodboarda. Moodboard je polazna točka za svaki moj projekt. Izvrsna mjesta za prikupljanje inspiracije su Instagram i Pinterest. A ako trebate negdje za početak, slobodno posjetite The Poster Club na Instagramu ili provjerite njihov Pinterest profil za beskrajnu inspiraciju zidova.

Prikupljajući svoja istraživanja, uzmite u obzir različite veličine kao i različite umjetničke stilove. Miješanjem nježnog crteža i deblje grafike može se stvoriti potpuno nova dinamika.

2: MJERENJE

Važno je znati veličinu vašeg zida. To je odličan početak. Izmjerite površinu zida koju želite pretvoriti u vaš umjetnički zid, prije nego što kupite nove komade ili objesite svoje dragocjeno nasljeđe. Možete bolje vizualno predočiti kako bi vaš umjetnički zid mogao izgledati (i koliki bi trebao biti) tako da na zid zalijepite pik traku koja imitira prazne okvire.

Ako znate dobro koristiti profesionalni alat za crtanje, možete se poigrati skiciranjem različitih rasporeda prije nego što primijenite prazne okvire na zid kako biste pregledali rezultat. Ako to ne znate i nemate takve alate, ne brinite – na računalu možete koristiti i standardni program za pisanje. Pokušajte umetnuti slike pronađene na mreži vaših budućih umjetničkih djela kako biste stekli osjećaj kako različiti uzorci i teksture međusobno djeluju. Ja predlažem da naučite koristiti Canvu. Postoji besplatna verzija programa, za mobile i desktop i vrlo je intuitivna za korištenje. Ja sam u njoj napravila vizualizaciju ovoga zida.

Ne zaboravite uzeti u obzir udaljenost između svakog okvira. To je presudno jer pomaže umjetnosti da diše i ističe se odvojeno, kao i da je dio cjeline.

Ne žurite i sjetite se da Rim nije izgrađen za jedan dan. Učinite postupak ugodnim i isprobajte brojne kombinacije. Trebaju li rubovi okvira biti poravnati stvarajući osjećaj simetrije – ili želite da sve bude raznoliko. Opcija je uistinu bezbroj. Ja sam odabrala ovu drugu, posložila sam okvire kako sam slagala i moodboard, nema simetrije i pravih kuteva. Slagala sam po osjećaju za lijepo.

Nakon što pronađete raspored koji vam se sviđa, fotografirajte ga i obavezno spremite!

3: KONAČNI ODABIR

U ovom trenutku trebali biste imati jasniju viziju o tome koliko će postera biti na vašem umjetničkom zidu, o dimenzijama te ukupnom osjećaju koji želite unijeti u svoj prostor. Sad započinje zabavni dio: Kupnja pravih umjetničkih grafika i komada. Ovo može biti nadopuna postojećem zidu ili stvaranje potpuno novoga.

Kad planirate svoj umjetnički zid, uzmite u obzir i okvire. Bilo da se moderno kombinirate s jednobojnim okvirima ili kombinirate i kombinirate različite boje i vrste okvira, vaše uokvirivanje može u vaš prostor unijeti jednako toliko stila i osobnosti kao i samo umjetničko djelo. Uzimanje u obzir različitih tekstura ili boja – i odabir dobro napravljenih visokokvalitetnih okvira – presudan je korak za postizanje vašeg umjetničkog zida snova.

4 – OBJESITE SVOJE POSTERE

Prije nego što izmjerite gdje ćete objesiti svoje postere – započnite tako što ćete ih položiti na pod u rasporedu koji ste odlučili. Pazite na raspored i razmake i ne bojte se promijeniti stvari ako to tako osjećate.

Vrijeme je da odlučite gdje će biti središte vašeg art walla. Lako je doći u napast objesiti svoje postere previsoko. Međutim, središte vašeg umjetničkog zida trebalo bi biti približno 1,5 m. od poda. Kod mene to iznad police sa magazinima i časopisima. Polica je handmade i dostupna je u Studio Tomas webshopu. 1.5 metar je prosječna visina ljudskog oka i često se koristi kao standard u galerijama i muzejima. Čineći to u cijelom domu stvorit ćete osjećaj ravnoteže jer će sva vaša umjetnost dijeliti vizualnu srednju liniju.

Sada preostaje samo objesiti svoj dobro isplanirani, savršeno odmjereni i lijepo usklađeni umjetnički zid. Trebaju vam samo dobro ravnalo, vaser vaga i strpljenje.

Ukoliko želite držati zadani razmak između okvira, iskoristite pik traku.

I kada ste postavili i zadnji okvir, vrijeme je za skuhati čaj ili kavu i uživati u pogledu. Ja sam naravno odabrala omiljenu MILK for life i uživala. Napravila sam hrpu fotki i nadam se da sam vas inspirirala da i vi uredite neki zid u vašem domu.

Ovaj vodič i predivan zid je napravljen u suradnji s omiljenim The Poster Club. Svi posteri su dostupni kod njih, a nude i predivne okvire.
Šalica Milk for life je dostupna u Studio Tomas.

Pokažite mi vaše zidove i uživajte u danu!

SHARE THIS STORY
COMMENTS
EXPAND
ADD A COMMENT