Engino – za male znanstvenike i kreativce

2021-11-21

Igra je prvo dječje zanimanje i kao takvo treba biti zabavno i izazovno.

Pravilnim i pažljivim izborom igračaka za dijete, ono može napredovati u raznim područjima, tako širiti vidike, stvarati svoje interese i istraživati ono što ga zanima.

Zašto su STEM igračke bitne?

Upravo su STEM igračke odličan izbor igračaka koje će vašoj djeci omogućiti istraživanje svijeta na jedan potpuno drugačiji način. STEM je kratica za znanost (Science), tehnologiju (Technology), inženjering (Engineering) i matematiku (Mathematics).

ENGINO

za male znanstvenike i kreativce

We thrive on inspiring the inventors of the future

The Engino® system enables children to build fast and easy, simple or complex models,

using a very low number of different components and a much lower quantity of parts.

Build awesome models from robots to cars to virtually anything you can imagine!

Moj stariji sin od svoje 6 godine ide na programiranje. Ne zato što želim da jednog dana bude programer, nego zato jer želim da razumije kako tehnologija funkcionira. Danas ne možemo zamisliti život bez tehnologije, a što će tek biti kada moji klinici budu odrasle osobe. Smatram da bi ovo trebalo biti dio formalnog obrazovanja za svu djecu. Programiranje se uči kroz slaganje kockica, dakle kroz igru. To je slobodno učenje i toliko zabavno. Svaka pogreška dovodi do nove spoznaje. Nema boljeg osjećaja nego sam doći do zaključka te čak i nakon nekoliko pokušaja – ipak uspjeti! Srećom, kreativnost i inovativnost dvije su vrlo cijenjene osobine. Tako da je danas sve poznatija skraćenica STEAM - koja unosi umjetnost i dizajn u tehnologiju. Što je toliko divno.

Htjela bih da su moji klinici jednoga dana toliko sigurni u svoje znanje, kreativni, opušteni i vrijedni. Takve osobine treba njegovati od djetinjstva do odrasle dobi. Davati vjetar u leđa. Svako je dijete znatiželjno, a uz poticajnu okolinu razvija vlastitu kreativnost kroz igru i zabavu! Ako djetetu pružimo dovoljno slobode, izazova i potičemo ga u istraživanju svijeta, ono će imati sve više ideja, i time ćemo ga potaknut na razmišljanje i omogućiti mu ostvarenje svih njegovih potencijala.

STEM potiče inovativnost i kreativnost. Ideje samo dolaze, jer je toliko mogućnosti.

Moji klinici su isprobali Engio STEM igračke i oduševljenju nije bilo kraja. Od svake kutije se može složiti nekoliko modela, a ono što mi se najviše dopada što su oni odmah krenuli maštati i stvarati neke svoje kreacije.

Pet karakteristika koje čine dobru obrazovnu igračku:

“Blokovi za građenje čarobne su igračke. Da imam puno novaca, darovao bih jedan klasični set drvenih blokova svakom djetetu na Zemlji”, rekao je profesor Jeffrey Trawick-Smith koji predaje u Centru za predškolsku igru Sveučilišta Eastern Connecticut State.

Još 2017. u istraživanju objavljenom u Journal of Early Childhood Research zaključeno je da je u predškolskoj dobi gradnja zgrada od blokova povezana s boljim učenjem matematike.

Roditeljima se preporučuje da STEM koncept ugrade i u svakodnevne poslove u kojima djeca uživaju poput vaganja sastojaka kod pečenja kolača ili razgovora o prirodi tijekom šetnje.

Igra treba biti zabavna jer kroz igru se uči. Zato se zabavljate sa vašom djecom, neka se puno smiju i uživaju u istraživanju.

Kathy Hirsh-Pasek, psihologinja na Sveučilištu Temple, nabrojala je pet karakteristika koje čine dobru obrazovnu igračku.

Igračka bi, rekla je, trebala biti aktivna, a ne pasivna poput gledanja nečega na ekranu. Nadalje, igračka bi morala privući djetetovu pažnju i potaknuti je da se aktivira (pritom nije dobro ako igračka odvlači pažnju zvončićima koji prekidaju djetetovu koncentraciju). Igračka mora smirujuće djelovati na dijete i omogućiti mu slobodu tijekom igre. Igračka bi, također, trebala potaknuti više ljudi da sudjeluje u igri. I na kraju, trebala bi biti zabavna.

“Igračke koje djeci omogućuju da grade i stvaraju imaju prednost jer se s njima mogu igrati više puta na različite načine pa je mala vjerojatnost da će im dosaditi", rekla je Hirsh-Pasek.

Engino je fokusiran na inovativne i kreativne igračke. Ovo je brend koji će djecu pretvoriti u male inženjere, izumitelje i istraživače. Fokusirani su na razvoj kognitivnih, socijalnih i motoričkih vještina kroz zabavne i kreativne igre s ciljem pružanja djevojčicama i dječacima iskustva, vještine i znanja potrebna za držanje koraka s tehnologijom u budućnosti.

Inovativne i zabavne igračke za klince svih uzrasta.

STEAM se oslanja na prirodnu znatiželju djece koja žele stvarati, istraživati i proučavati svijet znanosti, tehnologije, inženjerstva, umjetnosti i matematike.

Smart toys

STEM igračke donose toliko dobrobiti za dijete u svijetu igre. Ono će uz STEM imati mogućnosti postati pravi mali istraživač i znanstvenik, slobodno izražavati svoje kreativne ideje, razvijati kritičko mišljenje, promišljati i razmišljati. Djeca shvaćaju i uče kroz igru i manipulaciju omiljenom igračkom. Drago mi je što postoje takve igračke i za Matejev uzrast jer je toliko zainteresiran za stvaranje, posebno uz starijeg brata.

Mogućnosti su neograničene!

Mini Genie x Studio Tomas

za male znanstvenike i kreativce

SHARE THIS STORY