Breakfast, Ines, Lili & kids

2019-02-26

Doručak koji možete spremiti za pet minuta!

Ines i ja smo imale neke taskove za odraditi. Pozvala sam je k sebi i poslužila moj najdraži doručak.

Nisam food blogger. I nikada ne bih mogla biti. Kada sam gladna nisam svoja. Takvi su mi i klinci. Nervoza na max kada krene kruljiti. Tako da nema šanse da ja stavim nešto na stol i pofotkam. Mislim da mi je ovo prvi puta da sam i fotkala doma nešto što sam ja napravila. I to sam uspjela samo zato što mi je to bio već drugi doručak taj dan 🙂 Sada kada sam doma s malom bebom, teško je pronaći vrijeme za pažljivo biranje namirnica i ne stignem se predugo zadržavati u kuhinji.

Zato se trudim uvijek doma imati neki fini kruh. Integralni, bez aditiva. Lagano zagrijan u tosteru. Domaća jaja i domaći jogurt. Obični i voćni. Posebno me veseli kada mi je frižider pun domaćih namirnica.

Taj dan su nam u goste došle Ines i Mila. Ines kao i uvijek nasmijana od uha do uha, strpljiva i nježna. To jutro je bila na Zelenoj tržnici. Dogovarale smo se za cvijeće. Kako me nasmijala. Kaže da sam je poslala na tržnicu po holandski mak 🙂 I jesam 🙂 Smijem se sama sebi. Ništa od holandskog maka, odabrale smo ovo divno cvijeće koje vidite na stolu. To su ranukule i one su jedan od predstavnika proljeća. Meni izgledaju kao mini božuri. Jako vole vodu, pa ne znam kako bi uspjeli preživjeti na mojem balkonu. Ali možda probam ovo proljeće.

To jutro sam sam htjela da Ines proba moj najdraži doručak. Lagano sam zagrijala kruh u tosteru, stavila jaja i marinirani losos na vrh. Pile smo domaći jogurt. Nakon toga novine i obavezno espresso. Sve je smazala i kaže da je fino. Odmah nam je bilo lakše dogovoriti se oko nekih taskova koje imamo za napraviti. A vjerujte da kada provodite dan s klincima, i vama treba energije. Zato će vam ga ovakav doručak i dati. Dugo nakon njega ćete biti siti.

Imam sreću što jedna divna duša koja prati moj blog ima volje meni u Zagreb slati domaće proizvode iz Like. I zato joj puno puno hvala.

Klincima smo narezale banane i poslužile. Mila ih je spretno jela, Matej još uvijek više cucla i razbacuje okolo.

Onda smo stavile klince spavat i odradile pripremu za neke lijepe taskove. Više uskoro. Jako im se veselim!What nicer thing can you do for somebody than make them breakfast?


Fotografija: Ines i Lidija

Liewood posudice za užinu, Sisi, house of Style šalice, Marinski Heartmades šalice za espresso, Stokke Newborn set za Tripp Trapp i Tripp Trapp stolac iz Mali zakladi.

SHARE THIS STORY
COMMENTS
EXPAND
ADD A COMMENT