Bili smo na cijepljenju

2018-11-02

U srijedu sam Mateja vodila na cijepljenje. Kako imam starije dijete, znam što se može dogoditi i kakve reakcije mogu biti. Jako je važno imati dobar toplomjer pri ruci i lijek za snižavanje temperature. Čak je poželjno dati odmah čepić po dolasku doma kako vašu bebu ne bi boljelo mjesto uboda. Dijete ne smije nikada ništa boljeti. To su me naučili na Rebru. Većina vas koja prati blog duže vremena, zna da je moj Toma rođen ranije i da smo prva tri mjeseca bili na Rebru. Tamo sam dobila hrpu korisnih savjeta i stekla iskustvo koje često dijelim s kime treba.
Dok ovo pišem, palo mi je na pamet da sam dužna napisati još jedan mail 🙂
Matej je to jutro imao spavanac od dva i pol sata. Dojio je prije spavanja i nakon spavanja. Jako zadovoljan je izašao u šetnju do doma zdravlja. Imamo stvarno simpa pedijatricu. Nakon što je dobio pikicu, zaplakao je i suzice su krenule niz male obraze. Odmah sam ga digla i privila uza sebe. Pokušala sam ga obući što sam brže mogla i odmah sam ga stavila u nosiljku. Da u nosiljku, blizu mene, ne u kolica. U kolicima sam gurala ruksak do doma 🙂 Jako je bitno da dijete bude blizu vas, odmah se umiri.

Na izlasku iz doma zdravlja, zaletjela sam se do ljekarne. Kupila sam beskontaktni toplomjer i hladne obloge u obliku gela. U pakiranju dobijete četiri trakice. Svaka traje nekih osam sati i jako su povoljne. Do dvadeset kuna. Ja ih koristim kada imam migrene, zakeljim na čelo i odem leć. A kod djece ih koristim nakon cijepljenja. Stavim na mjesto uboda i mijenjam kroz 24 sata. Odrežite na dimenziju koja vam je potrebna.
Kada je Toma došao s Rebra prije više od 7 godina, kupili smo toplomjer za uho. Odličan je. Ako se ne varam, tada ovaj beskontaktni niti nije bio na tržištu. Snimila sam ga odmah u rodilištu, svima tako mjere temperaturu. Kasnije sam ga vidjela i kod pedijatrice. Vjerujem tehnologiji jer nam pomaže i olakšava. Nisam za to da se djetetu stalno gura toplomjer u guzu. Ako je sumnja u rezultat, svakako je preporuka da se to napravi. Ali nećete valjda svako malo tako provjeravati temperaturu 🙂 
Pripazite da toplomjer držite u sobi u kojoj je osoba kojoj mjerite temperaturu, jer je osjetljiv na temperaturu zraka i time utječete na rezultat. Njime možete izmjeriti i temperaturu prostorije ili neke površine. Pogledajte na fotkama, toplomjer je izmjerio temperaturu naše prostorije: 22.2 stupnja. 
Kako je navedeno u uputama, možete izmjeriti temperaturu dječje bočice s mlijekom. Jako korisno. Pogotovo nama koji dojimo i rijetko grijemo mlijeko, dosta smo nesigurni. Pogotovo tata kada ostane sam s bebom i treba podgrijati izdojeno mlijeko.
Mjerenje traje 1 sekundu za razliku od živinog toplomjera kod kojega morate čekati neko vrijeme. Baš zgodno je mjeriti dok je toplomjer u bebinoj guzi, beba plače i maše nogama. Prošla sa sve to. A da ne govorim o mogućnosti da živin toplomjer pukne. To se dogodilo jednom prilikom dok smo seka i ja bile male. 

Hvala vam svima za Inbox pun komentara. Slobodno pišite i tu ispod blog posta. Puno pomažete s vašim mišljenjem. Sigurna sam da imam kvalitetne čitatelje jer ste mi i prije par godina pomogli pronaći najboljeg logopeda za Tomu.
Većina vas je prokomentirala da su zadovoljni s ovim toplomjerom, i da mi je olakšao život.

Jedan od boljih komentar je bio da uz sušilicu, nema boljeg proizvoda od beskontaktnog toplomjera 🙂 To je to što treba nama mama. Vidim da dosta vas koristi ili beskontaktni infracrveni ili ušni toplomjer. Ono što mogu kao savjet dati ovima koji se muče s ušnim, provjerite da li šeširić dobro stoji na senzoru i da li je čist. Provjerite bateriju te izmjerite u svakom uhu tri puta, te uzmite srednju vrijednost. Onda usporedite s rezultatom živinog toplomjera. Nemojte zaboraviti oduzeti 0.5 stupnjeva za mjerenje u uhu.

Malo se više pazimo ovih dana, temperature nema, nema niti otekline na mjestu uboda, niti najmanje. Tako da smo jako sretni. Matej lijepo jede i napreduje. Danas se i prvi puta okrenuo s leđa na trbuh. Brzo će proći i ta prva godina. Iako mislite da ga puno fotkam, ja mislim da trebam i još više 🙂 Uživam kada prođe vrijeme, sjesti pred laptop ili TV i gledati fotke. To je zapravo jedino što i gledam na televiziji.

Uz bebine buckaste nogice je predivan jastuk slovo M za Mateja. Imamo i slovo T za Tomu. Veselim se pokazati i taj jastuk. Te divne proizvode radi moja Mirna i njezin brand Dreamoholic. Navratite na Instagram i Facebook branda za više inspiracije.

Na fotkama vidite staru čipkanu jastučnicu na kojoj sam ja spavala kao beba. Predivno. Moja mama je svu tu posteljinu oprala i opeglala da Matej ima kada dođe doma.
Pidžamica je ZARA. Imaju predivne modele ove godine. Duda je BIBS. Kawan grickalica za zube iz dućana Mali Zakladi. Matej već lovi rukicama stvari, ali teško da još može spretno naguravati u usta. Dosta ga muče zubi, pa mu mi pomažemo primaknuti gazu ili ovu patkicu za grickanje. Važno je da nema umjetnih boja, PVCa, BPA free itd. Ovi proizvodi su sigurni za vaše malce.

Taj dan smo nakon doma zdravlja odjurili po Tomu u školu. Matej je bio u nosiljci, a kolica su bila zatrpana s mojim ruksakom i školskom torbom. Izgledali smo ko mala karavana.

SHARE THIS STORY
COMMENTS
EXPAND
ADD A COMMENT