Inspiracija i planovi za kuću u šumi

2023-08-10

Želim podijeliti s vama trenutnu inspiraciju i korake koje poduzimamo u procesu stvaranja naše kuće pored šume. U ovom blog postu, želim vam približiti ideje o materijalima, i planovima za interijer i eksterijer. Previše toga se događa paralelno, ali da nekako pokušam u kratko prenijeti ideje i postojeće stanje. Jedna od ključnih tema koja je aktivna: je odabir materijala koji će se oduprijeti vlažnosti koja prati šumski okoliš. Kao rješenje, odlučili smo se za lim. Lim ne samo da je izdržljiv, već nudi širok spektar uzoraka, boja i kombinacija. Voljeli bi imati drveno pročelje. Želimo da naš dom bude produžetak šume, da se stapa s prirodom, pružajući nam istovremeno toplinu i autentičnost. Svjesni smo da održavanje drvene fasade zahtijeva pažnju, ali vjerujemo da ćemo uspjeti održavati pročelje.

Unutrašnjost naše kuće bit će jednostavna, uravnoteženo sjedinjujući se s okolišem. Neutralne boje i prirodni materijali bit će ključni elementi interijera. Naš fokus je na harmoniji između nas i prirode. Želimo da svaki kutak našeg doma bude funkcionalan i dugotrajan, stvarajući predivno okruženje za nas i našu djecu.

Planiramo i terasu s vanjskom kuhinjom. Tako da je jedna od slika na moodboardu vezana na kuhinju u interijeru, a druga na terasi.
Spavaća soba u moodboardu je tu zbog uskog prozora, jer će otprilike ovakva biti dječja soba, ali s krevetom na kat.

Promišljamo i o dizajnu ulaznih vrata, što jednostavnija ali trebaju biti odraz okoliša. Voljela bih kada bi ta vrata nekako uspjeli napraviti po našoj ideji. Dio prozora bi trebao biti dosta velik, neki od njih će biti fiksni, kao na prvoj slici. S jedne strane predivna šuma, a iza stakla blagovaonski stol. Sanjamo o ovome i skupljamo inspiraciju.

A što smo zapravo napravili su struja i voda. Vodu smo doveli gore do livade gdje će biti šuma, što znači da smo par dana dobro kopali na parceli. Još uvijek rješavamo neke papire i zapravo nas taj dio trenutno koči. Sada je na redu rješavanje izolacije starih zidova, potporni zid na dijelu gdje će biti kuća. I nadamo se rješavanju tih papira u kolovozu i sljedećem koraku.


  1. Haarlem House Amsterdam, 2. EBBA ARCHITECTS, Pre-School Nursery, 3. Ferm Living, Desert Lounge Chair, 4. Design: Studio Context, 5. Entrance door inspiration, 6. Frama, 7. Werk a architektur, 8. Mogas arquitectura cottage, 9. Simple minimal concrete and wood kitchen design ideas Lotta Agaton Interiors
SHARE THIS STORY
COMMENTS
EXPAND
ADD A COMMENT