Sky above, sand below, peace within

2019-07-28

Ima na ovom planetu prelijepih mjesta, lokacija, plaža… ali meni je ova najljepša. Mala plaža ispod Biokova. Tu se kupamo godinama, vodimo našeg Tomu i imam hrpu divnih uspomena baš od tuda.

Sky above, sand below, peace within

Prošle godine nismo putovali tako daleko od Zagreba jer je u sedmom mjesecu stigao Matej. A ja sam imala namjeru roditi samo u Vinogradskoj bolnici i nigdje drugdje.

Ove godine želim odvesti Mateja na ovu plažu. Proći kroz vinograd i maslinike po makadamu i spustiti se tu. Jedva čekam.

Provjerila sam datum kada su snimljene ove fotke: 14.7.2016. Matej je rođen 17.7.2018. Sve godine oko tog datuma imam neke uspomene. O nekima ću pisati kada prođe još malo vremena, jer meni treba puno vremena da se odlučim nešto podijeliti.

Sunshine is the best medicine

I da je uistinu je tako. Svi na sunce. Ali ne samo preko ljeta i za vrijeme godišnjih. Cijelu godinu treba biti vani na zraku. Loše vrijeme nije opravdanje da ste zatvoreni u stanovima. Nedostatak D vitamina donosi našem tijelu mnoge probleme. Zato pazite na sebe i svaki dan provodite na zraku, ako se ne rekreirate, šetajte. I samo šetajte.

Ove fotke smo snimili jedno popodne na našoj plaži. I taj dan mi je zauvijek ostao u mislima. Bilo je predivno. Toma je uživao na valovima, toliko smo jurili po plaži i smijali se. Na ovoj plaži gotovo nikada nije gužva, niti u sezoni. Nije niti prevelika buka. Lijepo je i šetati se uz te male uvale. Pronašla sam fotke od tog dana i dijelim ih s vama. Boje sam ostavila kakve jesu, najljepše, prirodne. Na Instagramu sam malo zažutila fotku jer mi se tako bolje uklopila u ostale.

Nekada je tu bilo lječilište za dišne puteve zvano Dječje selo. Nažalost to je danas samo ruševina uz plažu. Šteta što se ovakva priroda ne zna iskoristiti kod nas. Nije niti čudo da je ova lokacija odabrana za lječilište. Uz toliko borove šume i sve druge čarobne vegetacije i još ispod planine Bikovo. Mi tu dišemo punim plućima. Nakon toliko dana kiše i magle tijekom godine, posebno školske godine. Kada su djeca dobar dio dana zatvoreni u zagušljivim učionicama, nije niti čudo da je sve više bronhitisa i alergija među klincima. Ali ovo je posebna tema koju ću jako dobro obraditi kada krene sezona hehehe

An ocean breeze puts a mind at ease.


Do sredine kolovoza vrijedi moj link s popustom na Booking. Ne zaboravite ga iskoristiti i sretan vam put.

Leave footprints of love and kindness wherever you go my kid.

SHARE THIS STORY
COMMENTS
EXPAND
ADD A COMMENT