Proslava Krofninog ročkasa s prijateljima

Moj mali Krofna je navršio godinu dana 17.7.2019. Ovo su fotkice od toga dana. Zauvijek želim pamtiti to divno malo lice, uvijek nasmijano, nježnog pogleda. Koliko je on uljepšao naše živote. Dragi mali Matej, hvala što si odabrao nas.

Ročkas smo proslavili doma. Bilo nas je jako malo jer su u to vrijeme u glavnom svi na putovanjima. Bilo nam je lijepo, puhali smo svjećice i podružili se. Iako se meni torta skroz raspala pa sam je nekako sastavljala, puknuo mi je broj jedan kada sam ga vadila iz pakiranja i Matej je razbio donju usnicu. Mislim divota 🙂 Ali tako je to na dječjim ročkasima. Tomin ročkas je za vrijeme zime i znam kako mi je često znao govoriti kako su sretni oni koji imaju ročkas po lijepome vremenu, pa mogu biti vani. A mi uvijek tražimo neku igraonicu. Eh, kako se kaže: kod susjeda je trava uvijek zelenija. Preko ljeta rijetko da možete skupiti obitelj i prijatelje. Meni je bilo krivo što nas se nije skupilo više, niti za Matejevo rođenje niti za prvi ročkas. Pa smo to odlučili ispraviti tri mjeseca kasnije. Uspjeli smo od utorka do subote organizirati tako lijepo druženje. Iako sam ja u žurbi zaboravila pozvati par ljudi, ali nisu se naljutili. Sljedeće godine ću krenuti na vrijeme pa ću biti pažljivija. Božo je taj tjedan bio na putu, i ja sam sama slagala popis, zvala ljude, posjetila prostor za proslavu. Mislila sam kako će to ispasti, ali nije moglo bolje. Taj dan je bilo toliko toplo i sunčano, većinu vremena smo proveli na zraku, toliko prijatelja je bilo na istom mjestu, dječji smijeh po svuda. Takvi trenutci se pamte zauvijek. Pronašla sam divno mjesto za klince. To je zapravo zabavno-edukacijski centar “Eureka”. Meni uvijek bude krivo kada roditelji ostave djecu na ročkasu i vrate se tek kada je gotovo. Ja jako volim vidjeti svoje prijatelje i podružiti se jer od obaveza, rijetko kada imamo vremena se ovako svi zajedno naći. U Eureka centru ima prostora i za velike i male. Roditelji su pili kavu, jeli i družili se na suncu, dok su klinci jurili na sve strane jer im je bilo prezabavno. Stručno osoblje se brinulo o njima. A ono što je meni jako jako važno je to da je sve čisto, uredno i da ima zraka.

Centar su pokrenule dvije učiteljice razredne nastave, Maja Muškić Treber i Melani Mijoković. Upoznale su se radeći u školi te došle na ideju o pokretanju vlastitog posla. Realizacija je bila zahtjevan i dug proces. Najveća poteškoća na koju su naišle bio je pronalazak adekvatnog prostora. Zamisao je bila da prostor odiše toplinom i pruža osjećaj doma. Nakon gotovo 6 mjeseci svakodnevne potrage, pronašle su obiteljsku kuću koja je nakon prenamijene udovoljavala svim zahtjevima. Prostor se sastoji od ulaznog hodnika koji je opremljen šarenim dječjim ormarićima, prostorije za radionice i poduke s bijelom pločom, projektorom i kino platnom na koju se nastavlja mini knjižnica opremljena najljepšim dječjim naslovima te igraonice u nježnim pastelnim bojama s kutkom za društvene igre i gaming kutkom. U donjoj etaži kuće je zatvoreni bazen s grijanom vodom, a centar krasi i prostrano dvorište sa sjenicom, terasom na kojoj je stol za ping pong i travnatom površinom s dječjim igralištem. Cijeli prostor je pametno povezan u cjelinu te dizajniran kao open space. Omeđen je staklenim stijenama, propušta puno svjetlosti te iz tog razloga pruža osjećaj topline.Koncept centra je zamišljen prvenstveno kao pružanje pomoći i podrške u učenju djeci, a usluga je dodatno proširena na radionice, proslave dječjih rođendana i baby shower.Preko tjedna, djeca dolaze nakon škole kako bi ispunila sve svoje obaveze, pripremila se za provjere znanja te uz pomoć i podršku odradila projekte. Vikendom su u centru organizirane radionice, proslave rođendana i baby shower. Boraviti mogu i djeca i roditelji, a prostor nudi osjećaj ugode kao u vlastitom domu.

Ako se odlučite proslaviti ročkas na ovom divnom mjestu, iskoristite kod lilihalo15 za 15% popusta na osnovni rođendanski paket koji uključuje 3h proslave i mnoštvo sadržaja. Za više detalja pišite simpatičnoj ekipi Eureka centra na Instagram gdje su navedeni i svi kontakt brojevi.

next post
Welcome to Kjellestadsgatan 1c
Ovaj divan mali stan od svega 38 metara kvadratnih je na prodaju preko agencije Stadshem. Predivan mi je ovaj dnevni dio stana. Dođe mi da [...]