Maj’s nursery corner

2019-03-25

Obećala sam odvesti vas na lijepa mjesta. Ovo je kutak za malog Maja. Njegova mama Edi ga je složila s toliko ljubavi. To se i vidi jer je ovo prava čarolija.


Like stars are to the sky, so are the children to our world. 

Edi pratim jako dugo na Instagramu. I ne želim propustiti niti jednu njezinu objavu. Instagram doživljavam kao neki svoj dnevnik, stavljam ono što je meni lijepo. Kod Edi je ista takva situacija. Sve što ona napravi, radi s takvim stilom i emocijama. I to je ono što govorim cijelo vrijeme, za urediti neki kutak treba imati emocija. Ne novaca.

Edi trenutno živi u malom podstanarskom stanu. Htjela sam vam pokazati kutak koji je napravila za svoju drugu bebu. Tako čaroban kutak ja dugo nisam vidjela. I želim da ostane na mom blogu kao inspiracija. Jer na blogu skupljam samo najljepše slike i priče. Znate kada imate nešto jako vama važno pa pospremite na neko posebno mjesto? Tako je spremam svoje slike i priče tu na blog.

Kada sam ja bila mala, stalno sam crtala neke zgrade, kuće i dvorce i to uređivala. Uređivala sam svoju sobu i maštala. To znaju moju bliski članovi obitelji, ne pričam to po svuda okolo, ali evo, sada sam rekla, a vidjet ćete i zašto. Edi mi je odgovorila na nekoliko mojih pitanja i složila mi je divno pismo koje prenosim u cijelosti.

Edi:

Jako me razveselio tvoj poziv za “fotopriču” o našem baby corneru, naime, to je već dugo jedini kutak u trenutnom stanu u najmu, u kojem si dam oduška po pitanju stilizacije i home sadržaja.

Moj je IG posvećen stiliziranju i interijerima od samih početaka, to je moja strast a na kraju krajeva i profesija. Najčešće primjećujem atmosfere, detalje, i prostor oko sebe. Oni su moj najdraži motiv uz moje dvoje djece Greta (2 god) i Maj (5 mjeseci )…..i muža, da se ne uvrijedi 🙂

Uskoro je godina dana od kako smo iselili iz našeg malog stana u Poreču di sam imala svu slobodu uređenja, i koji me predstavljao, te kupili dio starine koja je još u procesu adaptacije. U međuvremenu smo morali ići u najam, te sam rodila Maja, pa si uz dvoje male djece i opis posla dizajnerice interijera koja trenutno uređuje svoju kuću, možeš zamisliti kaos u kojem živim trenutno. Ni S od stilizacije, sve slikam samo spontano, i vani…hahaha

Moja ljubav prema interijerima se rađa u dječjim danima kad sam doslovce crtala tlocrtno svoju kuću iz snova i listala talijanske časopise o domu, koje su u Trstu kupovale mama i teta. Odabir faksa je došao spontanu i imala sam sreću i mogućnost upisati dizajn interijera u Milanu na Istituto Europeo di Design. Tamo sam nakon trogodišnjeg školovanja ostala raditi još dvije kao stilistica interijera za Studiopepe, koji mi je otvorio vidike i modelirao moj ukus na području dizajna, umjetnosti, fotografije i svega „lijepog“. Moj je posao bio nabavljati razne propse, materijale , osmišljavati scenografije i moodboarde za snimanja za vodeće magazine o interijerima, kataloge i izloge, te sve to popratiti na setu tijekom slikanja s profesionalnim fotografom. Zvuči kao dream job je l’ da? Je da da…..

Ali sve ima svoje u životu, i tako me život vratio doma u Poreč gdje sam se zaposlila u Studiu Tissa, koja se bavi arhitekturom i dizajnom, u kojem sam evo već 5 godina zaposlena kao dizajner interijera.

You know what the great thing about babies is? They are like little bundles of hope. Like the future in a basket.Pa što nije divan ovaj kutak i mama koja ga je uredila?

Edi puno ti hvala! Fotografije sam pregledala već toliko puta, nisam mogla suziti izbor i stavila sam ih sve na svoj blog, svoj dnevnik inspiracije!


For all the things my hands have held the best by far is you.SHARE THIS STORY
COMMENTS
EXPAND
ADD A COMMENT