IKEA & LEGO, BYGGLEK kolekcija

2020-10-05

Koliko moj Toma voli igru LEGO kockama! Sjećam se kada smo mu kupili prvi LEGO set. Iako više nisu ta vremena, kao kada sam ja bila mala i kada smo čekali igračke iz Njemačke, ali vjerovali ili ne, Tomin prvi set je baš iz Njemačke 🙂 Muž se vračao s puta i donio mu je lijepi poklon. I tako je sve krenulo. Danas imamo toliko setova i kockica, trudimo se sortirati i pospremati na neki smisleni način i tome učimo klince.

Igra je najizrazitiji oblik dječje aktivnosti i najvažnija zadaća svakog djeteta. Ona za dijete predstavlja potrebu kao i hrana i san i primarni je način učenja o sebi, drugima i okolini.

Dosta sam o tome pisala u postu Play Well, a pokazala sam i neka od naših rješenja za odlaganje u blog postu “IKEA katalog za 2019. godinu”. Imamo par LEGO kutija za pohranu, ali većina je ipak baš iz robne kuće IKEA. Kutije koje nama odgovaraju, tražili smo po svim odjelima. Tako su nam neke s odjela za ormare, neke su s dječjeg, a koristimo čak i vrećice za hranu 🙂 One su baš baš odlične jer kako su prozirne, lako skužiš sadržaj i da li ti baš treba ta vrećica!

Jako me razveselila vijest da su LEGO i IKEA ostvarili suradnju i došli su do kreativnog rješenja koje povezuje igru i odlaganje: kolekcija BYGGLEK.

Toma jako voli graditi, posebno stambene objekte. Iskoristio je nove #BYGGLEK kutije za ovu  divnu kreaciju. Prvi kat kuće ima prostrani dnevni boravak sa staklenom stijenom i kuhinju. Međukat je ostava za bicikle. A na gornjem katu su spavaće sobe i velika lijepa terasa puna cvijeća i zelenila. 
Morali smo dignuti kuću da je ne bi mali braco „ulovio“! Inače je vrlo jednostavno ubaciti kockice u kutiju i sve pospremiti, ali ova je trenutno izložena na posebnom mjestu.

Kolekcija je od ovog mjeseca dostupna u robnoj kući iKEA i pravo je veselje ne samo za male nego i velike. Pa tko ne voli slagati LEGO kockice? 🙂

SHARE THIS STORY
COMMENTS
EXPAND
ADD A COMMENT