Welcome to Fjärde Långgatan 10

2019-01-27

Ovaj divan stan ima 61 metar kvadratni i na prodaju je preko agencije Entrance Makleri.

Godina izgradnje je 1905. U stanu je zadržan orginalan parket koji je renoviran. Zidovi su obojani Jotun bojama. Tehnika kojom su bojani zidovi je ista kao tehnika koju ću uskoro primjeniti kod sebe doma. Samo da nađem malo vremena od djece 🙂 Naziv boje iz kuhinje je: Jotun lime paint, u spavaćoj sobi je Jotun St. Paul’s Blue, a u predsoblju Jotun Gray Harmony.

Stan je odlično organiziran, dnevni dio stana gleda prema ulici, a spavaće sobe prema sjeveru. Visoki prozori u cijelome stanu bacaju divno svjetlo.

Ono što mi se posebno dopada u stanu, osim boje na zidu, je rasvjeta u kuhinji. Riječ je o IC Lights Suspension 2 proizvođača Flos. Ista rasvjeta je bila i u hotelu u Amsterdamu. Oči mi ispadaju na taj primjerak rasvjete. Mislim da ću ga morati kad tad nabaviti za moj stan.

Stolci za blagavaonskim stolom, Cesca Chair bez rukonaslona, dizajnirao ih je Marcel Breuer 1928. godine. Divno ih je vidjeti u blagovaonici, za radnim stolom ili samo u spavaćoj sobi uza zid.

Divna drvena vješalica na zidu u blagovaonici. Takve koristim već jako dugo kod sebe doma. Na zid su kao komodu postavili IKEA IVAR. Kod nas doma su u dječjoj spavaćoj sobi. Podsjetite se kako to izgleda kod mene doma u blog postu: Kako nastaje novi kutak u Tominoj sobi?

Divna kuhinja sa svijetlo sivim frontama i kožnim ručkicama. Vjerujem da bi mi takav dizajn bio u užem izboru da opet slažem kuhinju doma. Meni stvarno trebaju stanovi za sređivanje, jer nikada nemam mira.

Pogledajte i krasan čupavi tepih u dnevnoj sobi. Takav mi je na wish listi nakon što Matej prohoda. Trenutno smo na pod stavili pamučni perivi tepih jer on stalno rukicama dira i lupa po podu, pa ih potom gura u usta.

SHARE THIS STORY
COMMENTS
EXPAND
ADD A COMMENT