Predivan dom Silvije Jerman u Amsterdamu

2022-07-16

Dobrodošli u predivan stan moje prijateljice Silvije u Amsterdamu. Prije par godina ste imali priliku zaviriti u njezin stan u kojemu je tada živjela: “At home with Sisi”. Sjećam se kako smo se srele na stanici podzemne željeznice i kako sam čula da me netko zove: Lili, Liliiiii. I onda sam ugledala njezino lijepo lice i veliki osmijeh. Popile smo kavu u njezinom predivnom stanu koji je bio 5 min hoda od našeg hotela. A u ovom blog postu možete zaviriti i u taj predivan hotel: “QA Hotel in Amsterdam”.

Silvija ima predivnu liniju šalica svog genijalnog frenda Sisi, house of style, i ja imam čast isto biti dio te kolekcije sa svojom MILK for life. Šalice s dostupne u web shopu: Studio Tomas.

A sada zavirite u njezin novi stan i pročitajte što Silvija ima za reći o interijeru. Uvijek volim slušati kako ona priča, o životu i interijeru. Pa pogledajte slike, uživajte i pročitajte što mi je sve Silvija ispričala o ovom predivnom interijeru.

U stanu sam htjela dobiti neki mid century, Parisian style, a malo NY loft apartment look. Tako da sam ostavila čiste linije u interijeru. Baš se trudim ne zatrpati stan s dekoracijama. Imam jako puno slika i fotografija za obijesiti, ali ih još nisam stavila na zid. Ponekada kupim neki mali art, to je moja mala investicija. Primijetiti ćete to diskretno u interijeru.
Jako sam htjela imati tamni fishbone parket. Zidovi su obojeni u deep lime color, malo industrijski. Ne vidi se toliko preko slike, ali to je toliko cool boja. Nije to bijela boja. To je baš deep lime color. Toliko mi je drago što smo tako obojili zidove, jer takvi detalji daju statement interijeru koji se toliko ne vidi na prvu, ali se osjeti. 
Stropove smo ostavili u betonu jer mislim da je to daje neku dubinu stanu. Ali daje i eho što ne volim toliko, ali ponekada za ljepotu treba i pretrpjeti.

Vrata sam htjela skandinavska, tradicionalna, bijela. I htjela sam tamnu kuhinju da ide uz parket. Kuhinja je tamna hrastova, s mramorom – neka klasika. Mramor izgleda izvrsno, svi ga žele, ali stvarno ostaju tragovi od baš svega. To sam znala, i bila sam spremna na to. Mi imamo troje djece koji sami pripremaju hranu, i ne mogu ja njima stalno govoriti e ne stavljaj ništa na mramor. Tako da se dogodi svašta. Život se događa, pa se tako i na tom mramoru vidi život i naviknula sam se.

Teško je kupovati nešto lijepo i zgodno uz troje djece i dva psa. Djeca nisu više mala, ali već 15  godina nisam kupovala neke stvari zbog djece i sada sam to počela raditi. Djeca su odrasla, ja sam htjela beige sofu pa sam je kupila. 
Muškarcima mora biti udobno i samo udobno, a meni je bitno i da bude lijepo, pa sam tu imala dosta posla oko traženja i izbora. Odlučila sam se za Bonaldo sofu. Zadovoljna sam što sam okrenula sofu na obje strane, dakle može se sjediti tako da gledaš prema kuhinji i prema dnevnom dijelu i to mi je tako dobro. 

Blagovaonske Vitra stolice imam već 15 godina. Jako su dobre iako ja sada želim neke nove. Pa štedim za to. Sviđa mi se taj proces i što ide polako. Volim dizajnerske stvari, i nije fora sve kupiti odmah. Kupiš jedan komad i voliš ga i gledaš ga i sretan si. Pa polako, za pola godine dolazi neka nova lampa. Mogu polako uživati u stanu i stvarima i veselim se svemu što dolazi. Sviđa mi se što nije sve odmah uređeno jer ja volim promjene. Čekam rasprodaje, popuste, pazim na sve.
Stol je &Tradition, stolice su Rex Kralj. Rasvjeta koju vidimo u stanu je Nemo i Serge Mouille.
 
Zavjese sam baš dugo tražila. Htjela sam kvalitetan lan. U Living Space-u imaju jako dobar lan, neki talijanski . Baš se vidi da je kvalitetan. Kada svjetlo prolazi kroz prozor i taj predivan materijal, to je toliko lijepo. Isto sam stavila i u spavaću sobu, gusti lan. Sada mi odgovara ići na spavanje, kada krene mrak i buditi se kada krene izlaziti sunce. To je toliko prirodno, i onda mi ove zavjese toliko idu uz taj proces spavanja. Ujutro je tako lijepo i blago svjetlo koje dolazi kroz taj materijal.

Mi žene bi htjele mijenjati pločice u kupaonici svaka 3 mjeseca. Pa je jako teško odabrati nešto timeless. Na kraju sam izabrala marble look, ali ovaj puta nije mramor, nego keramika. Nisam htjela boje, mijenjat ću dekoracije, npr tepihe i tako izmijeniti prostor.

Rasvjeta u stanu je diskretna, da se ne uoči odmah. Pogledajte rasvjetu u kuhinji.

Jako volim stvarati umjetnost, i volim svoj art. Stavljam ga u stan, a počet ću stavljati i svoje slike.

SHARE THIS STORY
COMMENTS
EXPAND
ADD A COMMENT