At home with Petra

2020-05-28

Navratila sam neki dan kod Petre doma. Petra je moja draga prijateljica, jako kreativna, nježna, vrijedna i nasmijana osoba.

Kako obje dijelimo ljubav prema interijerima i lijepom življenju, mislim da je vrijeme da se i njezin stan nađe na mome blogu. Uživajte u razgledavanju!

Petra & Lili talks

Lili: Koliko je veliki stan u kojemu živite?

Petra: Malo više od 70 metara kvadratnih.

Lili: Jako je lijepo uređen, imaš smisla za interijer. Možeš li mi ispričati kako su se neki komadi namještaja i dekora našli kod vas u stanu?

Petra: Hvala. Stan zbog ograničenog budgeta nismo puno dirali. Ostavili smo isti razmještaj, malo pokrpali drveninu i osvježili podove. Jedino smo kupaonicu cijelu preuredili. Pločice u kuhinji su nam se jako dopale pa smo ih ostavili. Namještaj smo sav donijeli novi. Fotelja i kauč su Prostoria, kuhinja Ikea. Tapetu sam imala godinama i silno sam ju željela postaviti u novom stanu. To je tapeta stara sigurno 40-tak godina. Mnogima nije sjela, ali ja ne volim igrati na sigurno.:)
Metalni namještaj je izradio moj tata. Njegova firma kuper d.o.o. izrađuje mi sve što si zamislim od mesinga, željeza ili inoxa.

Lili: Sigurno imaš mjesta na koja voliš zaviriti za inspiraciju, možeš li mi reći koja su to?

Petra: Zapravo i ne. Pratim neke poznatije časopise i profile na tu temu na Instagramu, ali do većine sam došla slučajno.

Lili: Što je za tebe ugodan dom.
Petra: Snimali smo ovo prije pandemije i sad kad gledam, čini mi se jako neuredno. u međuvremenu sam stan očistila od još 30% stvari. To je za mene ugodan dom. Minimalno stvari, dobra rasvjeta i mirisna ulja i difuzoru.

Lili: Da li imaš neka lijepa i inspirativna mjesta u gradu koja voliš posjetiti?
Petra: Lenucijeva potkova s naglaskom na Botanički vrt, Gornji grad, Cmrok. Zagreb je prepun ljepote.

Lili: Relja spava s vama, tako je i naš Toma do skoro pete godine bio s nama us obi. Nismo ništa forsirali, čekali smo da sam odluči da želi spavati u svojoj sobi. Da li planirate neku drugačiju organizaciju prostora ili selidbu?

Petra: Trenutno nemamo mjesta za sobicu. Raspored stana nam to ne omogućava. Reljin krevetić se nalazi uz naš bračni, ali on naravno spava meni na glavi. Malo mi je pao mrak na oči kad sam pročitala ovo “skoro do pete godine” jer mi se sve čini da će to biti i naša realnost.
Jednog dana željeli bismo živjeti u kući, ali ja bih voljela da ona također bude u širom centru grada. Izgleda da ćemo se za to morati još neko vrijeme strpjeti.

Petru možete pratiti na Instagramu.

SHARE THIS STORY
COMMENTS
EXPAND
ADD A COMMENT