Uređenje vrta i hortikultura,Fig Landscapes

2022-10-16

Uređenje vrta i hortikultura je tema koju pratim od kada smo odlučili potražiti parcelu za gradnju kuće. Htjela bih sa vama podijeliti ovaj predivan projekt koji su osmislili Fig Landscapes arhitekti iz Australije.

Za početak nekoliko definicija. Uređenje vrta je tek mali dio onoga što obuhvaća krajobrazna arhitektura kroz široko osmišljavanje suživota izgrađenog i prirodnog prostora. Krajobrazna arhitektura bavi se planiranjem i dizajnom okoliša, te njegovim održavanjem na način koji podrazumijeva njegovo prirodno očuvanje. Hortikultura se pak bavi uzgojem ukrasnih i jestivih biljaka, te stabala i sjemenja. Krajobrazna arhitektura ima ulogu očuvanja prirode, ali i njezino oblikovanje i planiranje. Ona se ne ugrađuje u prostor neovisno o njegovim karakteristikama – to je osnovna razlika između arhitekture i krajobrazne arhitekture.

Ova tema me toliko zanima, da imam više vremena, svakako bih upisala i neki tečaj. Ovako svo znanje koje skupim, zapravo zapisujem na blogu (više u vizualnom obliku inspiracije poput ove), te u svoju bilježnicu, gdje radim skice.

The Plot je samo jedan od projekata koje sam sačuvala u svojem Pinterest folderu inspiracije.

Build: Joel Jensen Constructions
Landscape Design & Build: Fig Landscapes
Photography: Jessie Ann

SHARE THIS STORY
COMMENTS
EXPAND
ADD A COMMENT