Oil perfume and eye serum

2021-01-05

Za sve ljubitelje prirode i prirodnoga. Prije blagdana, otišli smo na put u Liku, ispod Velebita, u malome selu sa svega par kuća, na predivnom zraku, u srcu prirode. Nisam nosila puno stvari, samo ono važno.
Kako cure uvijek vole zaviriti jedna drugoj u kozmetičku torbicu, da vam pokažem dvije jako lijepe sitnice: omiljeni parfem i uljni serum za ispod očiju.
Ako ste ljubitelj aromaterapije i volite proučavati biljke, vjerojatno već imate svoj prirodni parfem s eteričnim uljima. Većina modernih parfema napravljeni su od sintetičkih sastojaka, ali ako napravite vlastiti parfem, sigurni ste da je potpuno prirodan.  


Uljni parfem od eteričnih ulja, osim što ima predivan miris, opustit će vas i napuniti energijom.


Eterična ulja pomažu u uravnoteživanju tijela, uma i duha. Kada nešto pomirišimo, olfaktorni receptori šalju poruku limbičkom sustavu. Limbički sustav je povezan s instinktima, raspoloženjima i osjećajima. Kada znamo da su mirisi povezani s našim sjećanjima i osjećajima, tada je sasvim jasno da parfem napravljen od eteričnih ulja pruža dobrobit za svaku osobu posebno.  

Kombinacija koju sam otkrila nedavno, a toliko je divna jer su sva ulja baš ona najbolja za emocionalnu podršku:  White Angelica, Release, Stress Away i Sacred mountain.
Sva ulja sam stavila otprilike u jednakom omjeru. Ne mogu vam opisati, puderasti, nježan i divan miris.

Oil perfumes absorb and sink into your skin, leaving you with a lingering top note all-day long.

Serum za ispod očiju koristim svaki dan. Nakon tuširanja, na čistu kožu da ju nahrani prije spavanja. U staklenu bočicu dodajte eterično ulje tamjana, lavande i kopaibe. Kao bazno stavite ulje ovisno o vašem tipu kože. Osim navečer, znam ga staviti i ujutro. Daje predivnu svježinu i njeguje područje oko očiju.

Fotografija Ivona Bezmalinović.

SHARE THIS STORY
COMMENTS
EXPAND
ADD A COMMENT