Low tox home

2020-09-02

Uz pomoć prirodnih sastojaka možete napraviti vrhunsku kozmetiku koja će ne samo ostaviti vašu kožu i kosu blistavom i nahranjenom, nego ćete se i osjećati bolje, a prirodni mirisi tako divno utječu i na naše emocije.

Ovisno o tipu kože i vašim potrebama, ispravno odaberite bazno i eterično ulje. Pobrinite se uvijek o kvaliteti sastojaka.

U ovoj tamnoj boci je moje omiljeno ulje za kožu. Napravila sam ga od kokosovog ulja, shea i kakao maslaca. Dodala sam eterično ulje naranče i mješavinu Stress Away. Blend koji u sebi sadrži ekstrakt vanilije, eterično ulje lavande, cedra, limete i copaibe.

Kombinaciju eteričnih ulja volim promijeniti svaki puta kada radim novu dozu.
Ove prazne bočice su tu za izradu mojih omiljenih uljnih parfema. Toliko divno utječu na raspoloženje.
Online možete pronaći upute kako ih izraditi iako ja doma imam i hrpu knjiga.

Da li ste znali koliko je kokosovo ulje dobro za vašu kožu i kosu? Kuhanje na kokosovom ulju već se godinama koristi i preporučuje, posebice ljudima koji održavaju svoje tijelo vježbanjem, pa tako i zdravom prehranom. Međutim, jeste li znali kako kokosovo ulje može zamijeniti većinu vaših kozmetičkih proizvoda? Ovo fantastično ulje ne zovu bez razloga čarobnim, jer ga možemo koristiti zaista za sve.

Ovo su samo neke od ideja:
1. maska za kosu – recept potražite na Because I love you kid profilu.
2. ulje za tijelo – moj recept iz bloga, ali možete ga koristiti i samoga na koži
3. balzam za usne – Nanesite čisto kokosovo ulje na usne umjesto balzama, jer je izvrsno za ispucale usnice, koje će sasvim regenerirati kroz nekoliko nanošenja
4. omekšivač zanoktica – Tvrdoglave zanoktice možete omekšati i zaliječiti mazanjem kokosovim uljem. Nakon što ga dobro utrljate u kožu oko nokta, dajte mu vremena da se upije. Osim što će riješiti problem zanoktica, osnažit će nokat
5. krema za okoločno područje – Ako ne želite bacati velike svote novaca na kreme za područje oko očiju, mažite ga kokosovim uljem. Ovo područje je osjetljivo, pa mu treba proizvod koji će ga dubinski nahraniti, a to možete učiniti tako da kokosovo ulje blago ugrijete pod prstima i utapkate ga na kožu
6. za uklanjanje make up-a
7. piling za tijelo – pomiješajte jednaku količinu krupne morske soli ili šećera s kokosovim uljem i koristite ga ispod tuša kao piling. Sol/šećer uklonit će mrtve stanice, a kokosovo ulje bogato nahraniti svježu kožu. Dodajte kvalitetna eterična ulja ovisno o potrebama vaše kože.

SHARE THIS STORY
COMMENTS
EXPAND
ADD A COMMENT