Gut feelings are Guardian Angels

2020-08-27Ako ste otvoreni i pažljivo slušate, intuicija vam uvijek šalje znakove i signale koji vas navode na pravi put. I nikada, ali nikada nisam pogriješila kada sam poslušala samu sebe.
Ljudi vrlo često zanemaruju i potiskuju govor intuicije, no ona vam može pomoći da izbjegnete mnoge nepotrebne, neugodne ili opasne situacije, a da toga niste ni svjesni.

Intuicija je naš unutarnji GPS – navigacijski sustav dostupan 24/7, taj tihi unutarnji glas koji nam uvijek govori što je u našem najboljem interesu.


Kako biste imali vodstvo intuicije, neophodno je bez predrasuda priznati njezino postojanje. Ne može vas voditi kroz život nešto u što ne vjerujete. Istraživanja kvantne fizike dokazala su da misli utječu na kretanja subatomskih čestica. Ono što čovjek promatra, oblikuje se u njegovu umu. Albert Einstein je dokazao da je sve što postoji u svemiru energija. Povezivanje s intuicijom je jedan od načina da se povežete s beskrajnim izvorom kozmičke energije.
Kako uistinu funkcionira intuicija, još je tajna. Razlog tomu je i taj što intuicija ili “šesto čulo” pripada području koje je teško objasniti racionalnim i logičnim putem. Intuicija je urođena sposobnost, ali i sveti dar. Mnogi je poistovjećuju s govorom duše i putem ka unutarnjoj mudrosti. No kao što vježbanje fizičkih mišića vodi ka jačem fizičkom tijelu, tako vježbanje intuitivnih “mišića” vodi ka jačim intuitivnim sposobnostima. Jezik kojim vam se obraća intuicija je specifičan i na dubljoj razini razumljiv zapravo samo vama. Potrebno je osluškivati sebe i unutarnji glas. Nikad dosta intuicije! Smatram kako je neizmjerno potrebna u životu.

Ljudski neurološki sustav najrazvijeniji je i najperceptivniji sustav, pa bismo trebali biti puno osjetljiviji i perceptivniji prema svemu što nas okružuje. Ali nismo, i to zato što sve pokušavamo logično razumjeti. Stoga, da bismo bili intuitivni, nužno je isključiti intelekt. A kako to napraviti? Meditacija ili smijeh. To su moja dva omiljena načina za opuštanje. Intuicija nije samo za duhovno nadarene, one koji meditiraju cijeli dan ili one koji opušteno žive – to je alat za svakog od nas. Svi smo se rodili sa time. Kažu da su djeca toliko intuitivna, samo s odrastanjem to izgubimo. Svi to možemo vratiti i osjetiti opet, samo se moramo opustiti. Postoje mnoge vježbe za to. Počnite od najjednostavnijih, tipa vježbe disanja ili laganog istezanja. Ako vam više odgovara fizička aktivnost, odite u šetnju.

Ne zaboravite, intuicija nas uvijek vodi i štiti.

Fotografija Ivona Bezmalinović.

SHARE THIS STORY
COMMENTS
EXPAND
ADD A COMMENT