Projekt za gradnju kuce nacrti inspiracija Kako pronaci parcelu za gradnju nova kuca lilihalodecoration Odabir zemljišta za gradnju kuće

Ugovor je za kupnju parcele je potpisan i uskoro su svi papiri gotovi. Osjećaj je poseban. Iako sam znala neki dan da idemo na potpisivanje za kupnju parcele, nisam vjerovala dok ne vidim. Ovaj vikend je meni i Boži bilo 12 godina braka. Proletjelo je, i sigurno će tako proletjeti i ostale godine. Nadam se da ćemo napraviti nešto lijepo za uživati s obitelji i prijateljima i da ćemo koristiti svaku sekundu života za ljubav i smijeh.
Obećala sam kada kupimo parcelu snimiti video i napisati sve korisne savjete na blogu. I budem. Podijelit ću sve što znamo u nadi da ćemo pomoći nekome od vas. Jer stvarno nije lako.
Meni je taj petak bio baš poseban dan, jako poseban. Provela sam ga na jednom divnom snimanju (klik tu i pogledajte slike), napunila baterije i otišla na potpisivanje. Osjećam mir, sreću, zahvalnost i ljubav. hvala i vama svima na nježnim porukama.
I evo jedan fun fact: zemlju smo kupili od Šveđanina. A od koga ću drugo ja kupiti?

Nama je sada prvi zadatak raskrčiti parcelu, zatim dolazi geodet. Projekt crtamo već dugo, spremamo slike u folder inspiracije. Pa evo i mali kolaž:
1. došla sam doma s potpisivanja ugovora i opalila jednu fotku. Na ekranu vidite fotografije koje sam napravila to jutro prije javnog bilježnika.
2. predivna priroda. Ovo sam uslikala prilikom jednog obilaska parcele.
3. STEALTH FARMHOUSE 2.0, Lurie Concepts – inspiracija za dizajn naše kuće
4. na slici vidite jedan predivan projekt koji se isto nalazi u mojem folderu inspiracije: Location: Australia – Brisbane, Designer: Zuzana & Nicholas, Project Year: 2018
5. jedan od nacrta za našu kuću. Međutim ovo je Božo crtao dok smo davali ponudu za parcelu prije ove. Ali je stvarno predivno kako on to radi i čuvam svaku od skica.
6. terra magica – još jedna od slika s naše parcele

Sada se bacamo na nacrte i ovakva inspiracija nam je sada jako potrebna.

Prva faza gradnje kuće ili vikendice je svakako odabir i kupnja zemljišta. Sigurna sam da ovako dok čitate zvuči jako jednostavno ta kupnja. Nisam niti ja mislila da je to neki sf. Kao, malo ćemo se vozati okolo i gledati oglase pa ćemo naći zemljište iz snova. Važno je da nije u nekom mjestu, da je okruženo prirodom, ali da ima sve priključke, da gleda na jug, da nije veliki nagib, Božo posebno pazi da ne bi bilo neko potencijalno klizište itd. Mislim evo, toliko kriterija, a da ne govorim o veličini zemljišta. Nama su kriteriji bili takvi, da veličinu uopće nismo razmatrali. Gledali smo sve, i manja i veća zemljišta. Uvijek smo imali ideju i plan što bi napravili i s npr većim, možda prodali dio itd. Dakle ta veličina nam je bila primarni uvjet. Ali zato oblik je hahaha smijem se sama sebi dok ovo pišem, dakle najbolje da je oblik pravokutni, ili kvadratni, nikako ništa izduženo. Cijena nam je naravno bila jako važna.
Ovaj mali uvod vam govori zapravo koliko je teško naći zemljište koje će vam se toliko dopasti. Meni je još teško povjerovati da smo uspjeli, ali stvarno jesmo. Ova parcela nam je bila najbolja po svim kriterijima i taman kada smo odustajali da ništa od toga, dogodio se takav preokret da još uvijek ne vjerujem. Ali o svemu tome ću pisati. Mi se sutra spremamo krenuti s krčenjem zemljišta i prvim koracima.
Na blogu ću detaljno opisati sve korake koji su nam pomogli u traženju zemljišta i detaljno ću napisati sve o papirologiji: od provjere papire do javnog bilježnika i kupoprodajnog ugovora.

Metalna fasada paneli za kucu Homes and holiday homes steel plates vikendica kuća Odabir zemljišta za gradnju kuće

This holiday home is located right in the middle of the raw and coastal nature on Sjællands Odde.

You get the feeling that the house has been designed for this exact spot. Minimalistic and Raw.

SHARE THIS STORY